УКР РУС

Німецька олімпійська чемпіонка з українським корінням розповіла про своє ставлення до росії

24 березня 2022 , 11:56 / Читать на русском

Золота призерка Олімпіади-2018 з фігурного катання Олена Савченко поділилась думкою щодо російського нападу.

"Дуже боляче через те, що відбувається між Україною та росією. Гинуть діти і люди, руйнуються країни – це катастрофа. І ці спортсмени святкують це і підтримують цей гала-концерт – це негуманно. Правда, я не знаю, добровільно вони пішли туди чи ні. Ходять чутки, що довелося або були змушені. На жаль, я не можу сказати точно.

"Це ж вам на благо": українська синхроністка розповіла, як росіяни виправдовують війну

На жаль, у понеділок були погані новини. Моя родина живе у районі Маріуполя. Там постраждав родич. Йому лише 17 років. Інші члени сім’ї знаходяться в погребі, але не можуть вибратися звідти. Їжі там теж немає. Якщо так триватиме ще кілька днів, вони загинуть через голод. Це гуманітарна катастрофа. З моїми братами все гаразд, якщо ви взагалі можете так сказати в нинішній ситуації. Проте дві доби їх взагалі не випускають.

Якщо чесно, то довелось багатьох видалити з телефонної книжки. Не розумію чому є велика кількість людей, які виступають за цю війну. Інші проти війни, але не говорять про неї. Вони просто всі дуже бояться, тому навіть ті, хто проти цього, вони нічого не зроблять. Вони самі не знають, як правильно реагувати.

З іншого боку, я вважаю, що якщо у вас є власна думка, ви повинні висловитися. Але я, звісно, ​​теж не там, тому не можу судити, яка ситуація в росії. Я знаю, що навіть використання слова "війна" в соціальних мережах там суворо карається. Але, я вважаю, що людям там буде важко знову подивитися один одному в очі", – поділилася Савченко Eurosport

До слова, Олена народилась в Україні, але згодом прийняла громадянство Німеччини, яку і представляла на змаганнях з фігурного катання.