УКР РУС

Російського гімнаста, який начепив на себе символ "Z", хочуть серйозно покарати

20 березня 2022 , 11:45 / Читать на русском

Міжнародна федерація гімнастики збирається дискваліфікувати скандального російського гімнаста Івана Куляка, який підтримав війну проти України.

"Мене, як керівника делегації, тренера Ігоря Калабушкіна та самого спортсмена, запропоновано дискваліфікувати на один рік. Міжнародна федерація прийняла таке рішення під натиском українців, деякі взагалі виступали за нашу довічну дискваліфікацію. Зараз з нами працюють адвокати, які сподіваються на те, що відіб'ють нас, але я сама сумніваюся у такому завершенні справи.

Українська гімнастка засудила російських спортсменів, які скрізь чіпляють літеру "Z" 

На все відведено три тижні, вони хочуть якнайшвидше завершити розгляд справи. Рішення має бути ухвалене наприкінці березня. У Ваньки тепер хочуть забрати медаль за третє місце та призові. Нас із Калабушкіним, своєю чергою, хочуть оштрафувати на 500 швейцарських франків кожного", – цитує тренера збірної зі спортивної гімнастики Валентину Родіоненко російський ТАСС

Нагадаємо, на етапі Кубку світу в Досі Куляк написав на грудях букву "Z", підтримавши вторгнення Росії в Україну. Саме таким знаком позначається техніка окупантів.