УКР РУС

Китай знав про плани Росії і просив відтермінувати війну з Україною через Олімпіаду, – NYT

4 березня 2022 , 17:38 / Читать на русском

Американська преса розкрила чергові деталі повномасштабної війни Росії з Україною.

Влада Китаю, найпевніше, знала про плани Путіна і попросила відкласти вторгнення, аби завершити зимову Олімпіаду в Пекіні, повідомляє New York Times.

Видання посилається на джерела у адміністрації Байдена та європейського чиновника. "Високопоставлені китайські чиновники володіли певною інформацією про військові плани або наміри Росії до початку вторгнення минулого тижня", – зазначає авторитетний ЗМІ.

Абрамович співфінансував виробництво російських танків, які атакували Україну – шокуюче розслідування

4 лютого, в день церемонії відкриття Олімпійських ігор, у Пекіні зустрілися президент Росії Володимир Путін і голова КНР Сі Цзіньпін. Тоді ж влада Китаю могла дізнатися про майбутнє вторгнення в Україну.

"Інформаці про розмову між китайськими та російськими чиновниками засекретили. Вона була зібрана західною розвідкою і визнана достовірною офіційними особами, які її перевірили", – пише New York Times.

Щоправда, різні розвідувальні служби мали різну інтерпретацію, і незрозуміло, наскільки ця інформація поширювалась. Посадовець, близький до розвідки, сказав, що розмови про вторгнення не обов'язково відбувалися на рівні Сі Цзіньпіна і Путіна.