УКР РУС

Став безхатьком після легендарної поразки в UFC, а через рік заробив мільйон – неймовірна історія американської зірки

4 грудня 2023 , 12:51 / Читать на русском

Історія злету і падіння американської зірки змішаних єдиноборств Імпи Касангая варта голлівудських сценаріїв.

У 2020-му Касангай став жертвою нокауту, який назвали найкращим у UFC того року. У другому раунді бою з Баклі він захопив ногу суперника, однак той не розгубився і ударом ногою в стрибку з розвороту "вимкнув" Імпу.

"Моє тіло відмовляє": Потєря пояснив причину нищівної поразки від дебютанта UFC

Після того фіаско Касангай програв ще два з трьох поєдинків у UFC, і промоушн розірвав з ним угоду. Після цього життя американського бійця пішло шкереберть. Він зубожів і став безхатьком.

"Я пів року жив у своїй машині. Потім переїхав на хутір. Мені подобалася ферма, але моє життя було хаотичним тоді. Я перестав відстоювати свої бажання і прагнути задовільнити потреби", – розповів Імпа у коментарі для talkSPORT.

Але врешті друзі допомогли спортсменові знову стати на ноги. Касангай підписав контракт з PFL MMA. Американець здобув 5 перемог у цьому промоушні. А минулого тижня після звитягою над Джошем Сільвейрою заробив мільйон доларів.

"Здебільшого я хочу займатися філантропією. Я хочу допомогти своїм людям у Конго, тут, у Сполучених Штатах, людям у Нью-Йорку та людям у всьому світі. Цікаві речі, які я збираюся купити, – це мотоцикл і дробовик, але я подбаю про своїх спаринг-партнерів і тренерів, які допомогли мені потрапити сюди", – каже Касангай.