УКР РУС

МОК відповів росії: "Не можна порівнювати будь-які конфлікти у світі з війною в Україні"

3 листопада 2023 , 18:29 / Читать на русском

Міжнародний олімпійський комітет відповів росії на закиди про упередженість організації щодо позиції стосовно Ізраїлю.

МОК взявся за росію. В організації чітко відповіли на закиди щодо політичної упередженості організаці. Від початку тижня речник Міжнародного оліпійського комітету застеріг світову спортивну спільноту від дискримінації спортсменів з Ізраїлю на тлі війни в країні та Секторі Гази.

Український чинний чемпіон Європи з дзюдо не боїться зустрічі з росіянами

"МОК дотримується концепту індивідуальної відповідальності. Спортсмени не можуть бути відповідальними за дії своєї влади.

Звинувачення з боку російської сторони в дискримінації їхніх спортсменів та політичній упередженості? [Російське вторгнення] не можна порівняти з жодною іншою війною або конфліктом у світі. Вжиті заходи та рекомендації від МОК — це наслідок вторгнення до України російської армії під час Олімпійських та Паралімпійських зимових ігор-2022 в Пекіні", – пояснив речник МОК виданню Reuters.

Нагадаємо, що МОК відсторонив ОРК після того, як останній включив у свій склад регіональні комітети так званих "Л/ДНР", а також окупованих частин Запорізької та Херсонської областей України. У МОК це кваліфікують, як порушенням територіальної цілісності Національного олімпійського комітету України.