УКР РУС

Харлан – про виступи з агресорами: "Можемо й програти, але стоїмо та дивимося в очі своєму ворогу"

8 серпня 2023 , 14:58 / Читать на русском

Шаблістка Ольга Харлан висловилась щодо допуску українських спортсменів до турнірів за участі росіян та білорусів.

"Як ставлюся до того, що нам скасували заборону виступати на одному майданчику поряд з росіянами та білорусами? Ставлюся позитивно, звісно. З самого початку казала, що я за те, щоб бойкот був активним. Бо ми повинні боротися. Для мене приклад – наші бійці ЗСУ, які борються зі своїм ворогом. Це наш фронт. Вважаю, ми повинні це робити та перемагати їх.

"Такий суддя має піти у відставку": президент ФФУ у скандалі з Харлан розкрив підозрілі подробиці

Звісно, ми можемо і програти, але ми стоїмо та дивимося в очі своєму ворогу. І показуємо, що боремося також і на цьому полі. Але вважаю, що ми не повинні тиснути руки. Можу сказати від себе – я просто цього не змогла б зробити. От просто не можу. Перед моїми очима проноситься все, що за ці півтора року відбувається. Ну як я можу? Просто вже хотіла сказати: "Ну як я можу потиснути вам руку? Як не розумієте цього?" І до всього суспільства з інших країн також казала: "Як я можу?"

Ви можете мене критикувати за це, що не поважаю правила, що дівчата-тенісистки теж не поважають правила та суперниць – це не так. Те, що ми виходимо та боремося – це вже якась повага, тому що ми професіонали. Але все поза цим ми не можемо робити, тому що це вище нас. Не можемо цього зробити, бо ви вбиваєте наших людей", – сказала Харлан в коментарі ранковій передачі "Сніданок з 1+1".