УКР РУС

Проти Харлан запустили фейк з обкладинкою Charlie Hebdo – фото

1 серпня 2023 , 14:04 / Читать на русском

Ворог болісно сприйняв тріумф Ольги Харлан над проросійською FIE.

У соцмережах, зокрема прокремлівських Telegram-каналах, пропагандисти активно поширювали фейкову обкладинку французької сатиричної газети Charlie Hebdo. На ній зображена Ольга Харлан в потворному образі, з підписом "Справжня гордість своєї країни".

Харлан – про скандал з росіянкою на ЧС: "Це була пряма провокація"

Фактчекери проєкту StopFake визначили, що такої обкладинки не існує. В архіві на офіційному сайті видання немає газети з такою першою шпальтою. Випуск під номером 1619, вказаний на фейк-обкладинці, запланований на 2 серпня. Його обкладинка наразі залишається невідомою.

Нагадаємо, Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу після відмови потиснути руку росіянці Анні Смірновій, яка виступала під нейтральним статусом (без прапора та гімну).

У відповідь на це представниця країни-терориста влаштувала пікет – відмовилась йти з арени та вимагала відсторонити українку. Після суспільного ажіотажу МОК надав нашій шаблістці путівку на Олімпійські ігри в Парижі, а Міжнародна федерація фехтування переглянула своє рішення, ба навіть визнала українкою невинною й змінила правила.