УКР РУС

UCI ганебно відреагував на умови Великої Британії щодо допуску агресорів на велотурніри

26 липня 2023 , 10:57 / Читать на русском

Очільник Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) Давид Лапартьєн звернувся до міністерства спорту Великої Британії через ситуацію з росіянами і білорусами.

"Беручи до уваги зусилля Великої Британії і видатний послужний список в організації великих міжнародних змагань, я відчуваю, що зобов'язаний висловити нашу стурбованість: подібні заходи можуть позначитися на подальших оцінках щодо заявок Великої Британії на організацію заходів UCI.

Міжнародний союз велосипедистів заборонив трансгендерам брати участь у жіночих змаганнях

Я щиро вважаю, що в будь-яких відносинах головне – взаємна довіра. Той факт, що уряд Великої Британії не показує ознак довіри до нашої організації, вплине на нашу впевненість в прихильності країни до проведення спортивних заходів в найближчі роки", – йдеться в коментарі Лапартьєна для Cycling Weekly.

Додамо, раніше UCI дозволив спортсменам-агресорам виступати в нейтральному статусі, в тому числі на чемпіонаті світу з велошоссе в Глазго (з 5 по 13 серпня). Однак росіяни масово скаржаться, що у них виникає проблема з отриманням віз, а також заявляють, що британці вимагають підписати декларацію, що вони виступають проти війни.