УКР РУС

Україна бойкотуватиме ЧС-2023 з дзюдо: "Перемогли російські рублі"

30 квітня 2023 , 15:02 / Читать на русском

Головний тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва повідомив, що національна команда не поїде на чемпіонат світу 2023 року через присутність на ньому росіян та білорусів.

Нагадаємо, вчора Міжнародна федерація дзюдо (IJF) дозволила представникам терористичних країн брати участь у змаганнях у нейтральному статусі.

"Дізналися про участь росіян через сайт IJF, адже вчора був останній день реєстрації спортсменів на чемпіонат світу. Ми чекали і сподівалися, що здоровий глузд переможе. На жаль, перемогли російські рублі.

Білодід: Допускати до міжнародних змагань військовослужбовців рф – це не про спортивні цінності, це низько

Спочатку побачили заяву Міжнародної федерації дзюдо, про допуск, традиційні "місток до миру", тобто як завжди пишуть, "раді вітати спортсменів з росії та білорусі на чемпіонаті світу". Триває олімпійський відбір й усі спортсмени мають бути в рівних умовах.

А десь хвилин за 15 з'явилася заявка, так званої, російської команди нейтральних атлетів. А ввечері додали ще й білоруських дзюдоїстів – хлопця й дівчину. У нас правило, участь в першості континенту можуть брати спортсмени з першої сотні, а додали білоруса й білоруску, які не входять до цієї когорти – 215-ий і 175-а, здається.

У списку росіян практично всі спортсмени причетні до силових структур або входять до ЦСКА чи Росгвардії. Тим паче в інтернеті купа фотографій, де вони у військовій формі, з Шойгу фотографуються, нагороди отримують. Тобто казати, що був якийсь моніторинг... Звісно ніхто цього не робив, якась формальність.

Спортсмени розчаровані, бо вже і хлопці, й дівчата почали вагу ганяти. Усе ж таки, це був перший чемпіонат світу для багатьох. Готуватимемось далі, і плануємо 25-27 травня їхати на Гран-прі в Австрії. Сподіваємось, що представників країни-агресорок там не буде", – поділився Дуброва для Суспільне Спорт.