УКР РУС

"Чому Гутцайт мовчить?": Беленюк – про ігнор уряду та заборону українським збірним змагатися проти окупантів

21 квітня 2023 , 22:26 / Читать на русском

Олімпійський чемпіон та народний депутат Жан Беленюк розповів про ставлення до резонансного наказу Міністерства молоді та спорту.

"Моя думка про рішення уряду заборонити виступ українським спортсменам на турнірах, куди допускатимуть росіян та білорусів? Я критикую не саме рішення, а те, як воно було ухвалене. Не було комунікації зі спортсменами та спортивними функціонерами. Мені, як народному депутату, не маючи жодної інформації, доводиться пояснювати спортсменам мотивацію рішення.

Українським збірним заборонять змагатись проти окупантів – Беленюк опублікував резонансний наказ

Міністр Вадим Гутцайт ні з ким не комунікує. Він не зʼявився на засідання Комітету, де ми могли поставити запитання, щоб пояснити громадськості перспективи та кінцеву ціль і хто з нами.  Якщо це коаліція, яка готова з нами бойкотувати турніри, то треба розуміти, хто доєднається до нас. Якщо ми будемо одні, то це погано.

Я не знаю, хто приймав це рішення. Для мене, спортсменів та тренерів це стало несподіванкою. Були якісь консультації з федераціями, але Гутцайт зазначав, що рішення будуть приймати всією олімпійською родиною. Але побачили одразу наказ. Міністр не приймає дзвінки від ЗМІ та не коментує. Останній наказ був підписаний навіть не ним, а заступником.

Зараз збірна України з футболу грає відбір на Євро-2024, де грає команда Білорусі. Наші спортсмени мають покинути турнір і не брати участь? УАФ теж не отримала рекомендацій, що робити. Не розумію, чому міністерство мовчить", – розповів Беленюк в інтервʼю "Футбол 24".