УКР РУС

Україна судитиметься з Міжнародною федерацією фехтування через скандальне рішення організації

3 квітня 2023 , 15:58 / Читать на русском

Федерація фехтування України надіслала скаргу до Спортивного арбітражний суд Лозанни (CAS).

Напередодні Міжнародна федерація фехтування (FIE) дозволила представникам росії та білорусі брати участь у великих змаганнях в нейтральному статусі. Відповідь України не змусила на себе довго чекати. Федерація фехтування України відмовилась від усіх турнірів, на яких будуть представники терористичних країн.

Представник чеського НОК залишив посаду через підтримку росіян та білорусів

Сьогодні, 3 квітня, ФФУ вирішила оскаржити рішення Міжнародної федерації. Таким чином представники української сторони повідомили про скаргу, яку сформували до Спортивного арбітражного суду в Лозанні. Свою позицію федерація аргументує порушенням FIE свого ж статусу під час ухвалення рішення щодо повернення фехтувальників з росії та білорусі. Про відповідне рішення йдеться на офіційному сайті ФФУ.

"Федерація фехтування України рішуче засуджує рішення позачергового конгресу FIE про відновлення допуску російських та білоруських атлетів до міжнародних змагань. Воно було прийнято з численними порушеннями Статуту FIE, що викликає багато питань стосовно його правомірності", – висловився президент ФФУ Михайло Ілляшев.