УКР РУС

Данія – Франція: анонс та прогноз на фінал ЧС-2023 з гандболу

29 січня 2023 , 10:45 / Читать на русском

Збірні Данії та Франції визначать переможця Чемпіонату світу з гандболу. Анонс і прогноз на фінальний поєдинок читайте на Спорт 24.

З 11 січня на найкращих майданчиках Польщі та Швеції 32 команди боролися за титул, проте зіграти фінальну симфонію судилося лише двом. Національні збірні Данії та Франції зустрінуться у Стокгольмі, щоб вкотре завоювати для своєї країни статус чемпіона. Додатковим стимулом перемогти була автоматична путівка на Олімпійські ігри 2024 року. Проте, змагання відбудуться в Парижі – французи на правах господаря турніру отримали гарантовану участь. Тому навіть за умови програшу у фіналі, Данія також зіграє на Олімпіаді без кваліфікації.

Гравці збірної Данії прагнуть золотими літерами вписати свої імена в історію світового гандболу. Скандинави можуть стати першою командою, яка виграла три Чемпіонати світу поспіль. До цього вони мали честь приміряти золоті медалі на домашньому Мундіалі (2019) та в Єгипті у 2021-му.

Данці впевнено пройшли спочатку перший груповий етап, а потім і другий, в обох випадках зайнявши 1 місце.

Матч чвертьфіналу став справжнім бенефісом для скандинавів. Збірна Данії познущалась над угорцями (40-23) і побила відразу 2 досягнення. Зокрема, встановивши рекордну безпрограшну серію на чемпіонатах світу – 26 матчів. Востаннє данці поступались на ЧС ще в 2019 році. До слова, попередній рекорд належав їхньому майбутньому супернику – Франції. Ба більше, данці обіграли угорців з різницею у 17 м‘ячів – це найбільша перевага у плей-офф чемпіонатів світу з гандболу.

У півфіні Данія впевнено перемогла збірну Іспанії (26-23), оновивши безпрограшну серію до 27 матчів. Скандинави пробилися до фіналу вп'яте за останні 7 кампаній. Єдиною перешкодою на шляху до третього поспіль кубку чемпіонату світу залишається збірна Франції.

Навіть у воєнний час необхідно займатися звичними справами та розважатися, щоб не зійти з розуму. Живи своїм життям, про твою безпеку дбають військові. А ми перераховуємо 1% від кожного депозиту на підтримку Збройних сил України. Вболівай за ЗСУ. Будь всередині гри з FAVBET.

Останні кілька років виявились для французьких гандболістів не зовсім вдалими. За попередні три десятиліття ця країна стабільно досягала хороших результатів на міжнародній арені, оскільки жодна команда в історії не потрапляла до чвертьфіналу чемпіонату світу серед чоловіків настільки часто (16 разів поспіль). Останньою знаковою перемогою для них став тріумф на Олімпійських іграх в Токіо (2020).

"Гальські півні" виграли усі матчі Чемпіонату світу 2023. Французи вибороли першу позицію в обох групових стадіях та у чвертьфінальному поєдинку зустрілись зі збірною Німеччини. "Триколірні" без проблем розібралися зі своїм суперником (35:28).

Психологічна перевага та фактор "рідних стін" однозначно додавали шведам впевненості у власних силах. Головний тренер збірної Франції Гійом Жиль не приховував свого занепокоєння перед півфінальним двобоєм: "Ми можемо лише уявити, як ця арена досягне точки кипіння під час матчу, коли всі одягнені в жовте і вболівають за своїх фаворитів". Проте того вечора "Гальські півні" змусили Стокгольм замовкнути. Впевнено здолавши збірну Швеції (31:26), підопічні Гіля оформили путівку до фіналу, де на них чекають непереможні данці.

Гравчиня львівської Галичанки та  національної збірної України з гандболу Тетяна Поляк ексклюзивно для Спорт 24 поділилась думками щодо фіналу та розповіла за кого буде вболівати.

"Франція та Данія – це зараз найсильніші команди з гандболу у світі. У обох збірних є висококласні гравці, тож буде цікаво подивитись на їхнє протистояння у фіналі. Данія завжди демонструвала фантастичний гандбол. Нікалас Ландін робить неймовірні речі у воротах, це неможливо описати. Проте, Франція – олімпійські чемпіони і теж дуже потужна команда. Важко когось обрати, але буду вболівати за Данію".

Фінал Чемпіонату світу відбудеться 29 січня в Стокгольмі на арені Теле2 Арена. Початок зустрічі – о 22:00 за Києвом. Надійний букмекер FAVBET фаворитом гри вважає збірну Данії. Коефіцієнт на пермогу скандинавів становить 1.42. Потенційний успіх французів оцінюється у 2.80.

Даніїл Гузь, спеціально для Спорт 24

Автор: Спорт 24