УКР РУС

"МОК став інструментом у політичній грі Кремля": Гераскевич засудив чергову скандальну ідею Баха

16 листопада 2022 , 15:28 / Читать на русском

Український скелетоніст Владислав Гераскевич переконаний, що МОК не вчиться на своїх помилках.

Напередодні Томас Бах, який наразі очолює МОК, на саміті G20 заявив, що треба відходити від практики недопущення спортсменів з росії та білорусі на міжнародні змагання. Гераскевич, як і більшість українських спортсменів, засудив цю думку. 

Гераскевич знову фінішував другим на Північноамериканському Кубку зі скелетону

"Бах каже: "Суть Олімпійських і Паралімпійських ігор – об'єднати цілий світ у мирнім змаганні без будь-яких дискримінацій".

Тут би я хотів розповісти, як МОК став інструментом у політичній грі Кремля. Олімпіада-2014, яка об'єднала весь світ у Сочі – одна з причин відсутності світової реакції на окупацію Криму. росія використала олімпійські цінності для окупації.

Окупація Криму порушила олімпійське перемир'я, але тоді ми не побачили жодної реакції з боку МОК. Протягом останніх 14 років росія регулярно порушувала олімпійське перемир'я і починала бойові дії саме під час найбільшої спортивної події.

Це нагадує мені нацистську Олімпіаду 1936 року. Але, як ми вже знаємо, МОК не вчиться на своїх помилках. Солідарність і толерантність до терористів робить вас також винними у злочинах проти людства", – написав Гераскевич у Twitter.