УКР РУС

НОК США ще побореться за медаль Олімпіади-2024, яку суд віддав Румунії

12 серпня 2024 , 08:59 / Читать на русском

Олімпійський комітет США офіційно оголосив, що апелюватиме до рішення про позбавлення Джордан Чайлз бронзової медалі ОІ-2024 у вільних вправах з художньої гімнастики на користь румунки Анни Барбосу.

"Ми твердо впевнені, що Джордан по праву заслужила бронзову медаль. І в початковому підрахунку очок Міжнародною федерацією гімнастики (FIG) і подальшому процесі розгляду апеляції CAS було допущено критичних помилок, які необхідно усунути", – цитує заяву ESPN.

"У двох параліч": Дерюгіна оцінила виступ українок у фіналі групового багатоборства на ОІ-2024

Нагадаємо, 11 серпня, в останній день Олімпіади, стало відомо, що МОК слідом за FIG вирішив наслідувати рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) про визнання недійсним запиту Сесіль Канкето-Ланді, тренера Чайлз, до суддів про переоцінку складності виступу своєї підопічної.

Тоді, 5 серпня, запит був задоволений, і Чайлз, яка спочатку стала п’ятою з результатом 13,666, було додано 0,1 бала. Це вивело американку на третє місце, яке спочатку присудили 18-річній румунці Анні Барбосу.

Але потім CAS постановив, що запит було зроблено після закінчення встановленого терміну в одну хвилину і тому повинен вважатися недійсним. МОК, у свою чергу, вже розпочав переговори з НОК США про повернення медалі, а також з НОК Румунії про церемонію перерозподілу нагороди.

У тому фіналі золоту медаль у завзятій боротьбі з триразовою чемпіонкою Парижа Симоною Байлз із США виборола бразилійка Ребека Андраде.