УКР РУС

"Магучіх не є перешкодою на шляху до моєї перемоги": срібна призерка Олімпіади-2024 зробила відверту заяву

5 серпня 2024 , 16:28 / Читать на русском

Австралійська стрибунка у висоту Нікола Оліслагерс прокоментувала здобуття срібної нагороди Олімпійських ігор-2024.

"Магучіх – одна з найулюбленіших людей, тому що вона завжди приносить найкраще, а наші тренери близькі друзі. Коли декілька тижнів тому Ярослава побила світовий рекорд, я повернулась до тренувань наступного дня з великим натхненням продовжувати, бо знала, що вона прокладає шлях, в тому числі й для мене, до чогось особливого.

Магучіх стала олімпійською чемпіонкою у стрибках у висоту, Геращенко здобула бронзу

Я думаю, що ми обидві хотіли встановити свій найкращий результат в кар'єрі. Після всіх сезонів, проведених разом, стояти на подіумі Олімпіади вдвох – це мрія для нас.

Я задоволена результатом, бо для мене причина, чому я займаюсь спортом, полягає в тому, що Бог покликав мене назад в спорт. Я провела стільки років свого життя, перебуваючи незадоволеною. Бо кожного разу, коли я не брала певну висоту, я відчувала, що я погана людина.

Але я щаслива. Навіть у важливій ситуації для мене, коли була третя спроба. Ця радість просто переповнює мене, бо я знаю, що медаль ніколи не додасть цінності, яку я маю, та ніколи не забере її.

Саме тому я можу продовжувати стрибати, бути дуже зосередженою, але водночас мати радість, бо дівчата, з якими я стрибаю, особливо Ярослава, не є перешкодою на шляху до моєї перемоги. Вона насправді мій друг, вона допомагає мені здобувати перемогу в інший спосіб", – сказала Оліслагерс у коментарі Tribuna.

Нагадаємо, 27-річна австралійка у фіналі показала результат 2,00 метра, що дорівнює результату Ярослави Магучіх, але Оліслагерс знадобилось 3 спроби, щоб взяти цю висоту.