УКР РУС

Понад 400 українських спортсменів загинули під час повномасштабної війни

27 грудня 2023 , 14:04 / Читать на русском

Президент НОК Вадим Гутцайт розповів про втрати серед спортсменів у великій війні проти росії та ставлення до "нейтральних" учасників Олімпіади.

Понад чотириста українських спортсменів вбила росія від 24 лютого 2022 року. Окупанти знищили або частково зруйнували пів тисячі спортивних об’єктів. Про це заявив Гутцайт в ефірі національного телемарафону. 

У Парижі не хочуть бачити росіян і білорусів на Олімпіаді – мерія столиці Франції підтримала українців

"З того боку чуємо, що вони не хочуть брати участь в Олімпіаді без свого прапора, що вони не братимуть участі, що це не чесно щодо них. А чесно щодо нас, коли йде повномасштабна війна, а чесно, коли вже понад 400 наших спортсменів загинуло, близько 500 спортивних об'єктів частково або повністю ми втратили. Ми втрачаємо людей – це чесно щодо нас?", – прокоментував президент НОК.

Він додав, що раніше країну-агресорку на Олімпійських іграх представляли близько 300-350 спортсменів. Якщо ж їх допустять до змагань під нейтральним прапором, їх буде значно менше – 50-80 осіб. 

Наразі немає рішення, чи братимуть участь українські спортсмени в Олімпійських іграх у Парижі. Втім, очільник НОК вважає важливим, аби українці були представлені на Олімпіаді.