УКР РУС

Президент ФХУ прокоментував бронювання хокеїстів

3 червня 2024 , 20:29 / Читать на русском

Президент Федерації хокею України Георгій Зубко висловився щодо можливого бронювання хокеїстів або персоналу клубів.

"Спеціального рішення по хокейних клубах чекати не варто, адже, ми розуміємо – триває війна. Зараз чекаємо деталей економічного бронювання. Держава визначить, яким воно буде.

Найрезультативніший хокеїст чемпіонату України завершив кар'єру

Станом на сьогодні ми ще не заброньовані, але певні клуби уже проходять шлях відповідності критеріїв для цього. Ми рухаємося законним способом і сподіваємося, що держава дозволить забронювати критично важливих працівників, збірників тощо", – сказав Зубко LB.ua.

Також Зубко зауважив, що повномасштабне вторгнення росії залишило Україну майже без льодових арен: "Льоду нам не вистачало й раніше. Ситуація зараз близька до критичної, адже більшість льоду було на сході України. Нам не вистачає інфраструктури саме на західній частині країни. Львів, місто-мільйонник, у якого немає своєї арени… Якщо ми будемо щось розбудовувати, то саме у тому регіоні. Не вирішеною залишилася проблема з релокацією арен. Лід залишився у Краматорську, але нам його не віддають. В арену в Дружківці влучила ракета, але там така ж ситуація. Це відвертий саботаж".