УКР РУС

Підтримав Україну: легенда хокею в перші дні повномасштабної війни закликав бойкотувати росіян

20 жовтня 2022 , 14:17 / Читать на русском

Український режисер Володимир Мула розповів про дзвінок легендарного хокеїста Вейна Грецкі під час повномасштабного вторгнення росії.

"Майже два роки витратив на те, щоб отримати його контакт. Це було доволі складно. В другий день повномасштабного російського вторгнення Вейн зателефонував мені, сам, з питанням: "Що там у вас відбувається? Ми тут усі на вухах в Америці. Чи потрібна якась допомога? Чи твої всі в безпеці?"

У Польщі проведуть турнір "Хокейний байрактар" на підтримку України

На той час я сказав йому одну річ, що, якщо вам не складно ви повинні виступити на ТБ чи записати якесь відео в підтримку України. Ми хочемо зараз розгорнути якусь масштабну піар-кампанію з дискваліфікацією російських спортсменів. Це те, що ви можете зробити. Безпосередньо, до вашої думки дослуховуються. І він мені каже: "Так, я тебе зрозумів. Я сьогодні ввечері матиму ефір, я про це скажу".

І наступного ранку я прокидаюсь, бачу, що в нього був ефір у вечірній студії NHL і він про це сказав. Про повномасштабне вторгнення, про сотні тисяч людей, які покидали Київ. Він висловив свою позицію, що російські хокеїсти повинні бути відсторонені від всіх міжнародних змагань.

І опублікували це практично всі світові спортивні видання, це не пройшло не поміченим, на це звернули увагу. Це насправді дуже здорово, що є такий контакт, який на живому прикладі, живими діями може і продовжує допомагати Україні у такий непростий час", – зазначив Мула в коментарі YouTube-каналу "Футбол 24"

Нагадаємо, Вейн Грецкі канадський хокеїст українського походження. Він встановив 61 рекорд і неодноразово завойовував індивідуальні призи Ліги. Грецкі – найвидатніший бомбардир за всю історію НХЛ. Був серед 5 спортсменів, які запалили вогонь Олімпіади-2010 у Ванкувері. Єдиний з представників північноамериканського хокею, який увійшов до символічної збірної сторіччя "Centennial All-Star Team" Міжнародної федерації хокею із шайбою.