УКР РУС

Збірна України гідно билася, але програла Бразилії у півфіналі ЧС з футзалу – залишився шанс на бронзу

2 жовтня 2024 , 19:58 / Читать на русском

У півфіналі чемпіонату світу з футзалу збірна України зійшлася у протистоянні з Бразилією.

Чемпіонат світу з футзалу. Півфінал

Україна – Бразилія – 2:3

Голи: Чернявський, 18, Корсун, 29 – Семенченко, 21 (а), Дієго, 22, 36

У дебюті поєдинку команди обмінялися ударами в стійку: спершу пощастило українцям. А вже невдовзі зовсім трішки не вистачило Микитюку, який потужно пробив з лівої.

"Ми їх наздоганяємо": капітан збірної України з футзалу відзначив сильні сторони Бразилії перед півфіналом ЧС-2024

Ближче до середини тайму бразильці почали частіше обігрувати один в один, тому роботи у Сухова побільшало. Щоправда, і підопічні Олександра Косенка не відмовчувалися: найактивніше Вілліану докучали той-таки Микитюк і Чернявський.

В одному з епізодів Сухов після чергової атаки бразильців трохи невдало парирував удар, але все ж другої спроби притиснув м'яч однією рукою до паркету. Втім, бразилець вибив снаряд і вразив наші ворота. Однак після перегляду VAR арбітр вирішив, що Сухов контролював м'яч, тож гол наших суперників скасували.

Наприкінці тайму "синьо-жовті" залишилися без лідера: після зіткнення зі суперником травмувався Петро Шотурма – опонент впав нашому капітану на ногу. У підсумку Шотурма покинув паркет на медичних ношах. Ймовірно, він пошкодив хрестоподібну зв'язку і меніск.

А ще через кілька хвилин наша збірна подарувала привід для радості. Потужним ударом зі середньої дистанції Чернявський піймав зненацька воротаря бразильців і відкрив лік забитим голам – 1:0.

Наприкінці тайму суперники шалено тиснули, але підопічні Косенка вистояли. На перерву пішли за мінімальної переваги українців.

На жаль, уже на старті другого тайму капітан бразильців Дієго перевернув гру з ніг на голову. Спершу після його удару Семенченко зрізав м'яч у власні ворота. А вже за хвилину він оформив дубль, з другого разу перегравши Сухова.

Трохи згодом Семенченко мав нагоду реабілітуватися, але влучив у поперечку. Невдовзі блискучий шанс був у Микитюка, але Вілліан врятував наших суперників. 

На екваторі другого тайму "синьо-жовті" знову подарували привід для шаленої радості українським вболівальникам. Ігор Корсун успішно завершив комбінацію після пасу Абакшина – 2:2.

Після цього збірна України розтринькала кілька моментів. Спершу Абакшин трохи забарився перед воротами бразильців. А трохи згодом Жук і Зварич обстріляли стійки.

На 36-й хвилині підопічні Косенка записали у свій пасив 6 командний фол – Дієго реалізував дабл-пенальті. Після цього наставник збірної України випустив п'ятого польового гравця. Однак ця тактика не допомогла. 3:2 – у фінал чемпіонату світу з футзалу виходить Бразилія.