УКР РУС

Україна вийшла у півфінал ЧС-2024 з футзалу, розгромивши Венесуелу в божевільному матчі – хет-трик Абакшина, гол воротаря

29 вересня 2024 , 19:42 / Читать на русском

Відбувся матч 1/4 фіналу чемпіонату світу 2024 з футзалу між збірними України та Венесуели.

Чемпіонат світу з футзалу. Чвертьфінал

Україна – Венесуела – 9:4

Голи: Абакшин, 5, 16, 18, Шотурма, 14, Швед, 20, Семенченко, 21, Сухов, 27, Чернявський, 32, Микитюк, 38 – Франсія, 6, Віамонте, 16, Відаль, 17, Моррілльо, 30

Українська команда повела в рахунку на 5-й хвилині: Даниїл Абакшин впритул вразив ворота суперника після передачі від Корсуна. Арбітр звернувся до VAR, адже була підозра, що м'яч покинув межі поля, але все завершилось на користь "синьо-жовтих". Проте раділа наша збірна недовго, адже через декілька миттєвостей венесуельці забили у відповідь.

Капітан збірної України з футзалу розповів про виїзд з окупації: "Бачив, як у моє місто в'їжджають танки"

Загалом, наші футзалісти мали перевагу над суперником, створюючи момент за моментом. За 6 хвилин до кінця першого тайму Шатурма матеріалізував свій гольовий шанс, проштовхнувши м'яч у напівпорожні ворота. Проте, варто відзначити шикарний пас Чернявського. Згодом і Абакшин оформив дубль, зігравши вдало на добиванні.

На жаль, Венесуела змогла відквитати 2 м'ячі за 22 секунди. Спершу Абакшин помилився в атаці і після цього Віамонте вийшов віч-на-віч із Суховим і забив. А потім Відаль переправив м'яч у сітку. Попри це, на перерву наша команда таки пішла з перевагою у рахунку. За Україну втретє відзначився Абакшин, який після відскоку м'яча від захисника влучив у ворота. А другий м'яч у роздягальню забив Швед.

Старт другого періоду розпочався із чергового забитого м'яча підопічних Олександра Косенка. Також в цьому матчі відзначився наш голкіпер Сухов, який зробив ривок до воріт суперників і влучно пробив повз воротаря Венесуели. Моррілльо зміг відіграти один м'яч, але Чернявський згодом повернув перевагу України в 4 м'ячі.

Фінальну крапку в цьому матчі поставив Микитюк, якому залишалось поцілити в порожні ворота після передачі від Чернявського.

Зазначимо, що суперником України у півфіналі ЧС стане Бразилія, яка здолала Марокко (3:1). Півфінальна гра пройде 2 жовтня. До слова, для "синьо-жовтих" це перший вихід до півфіналу за 28 років.