УКР РУС

Україна стартувала на футзальному Євро поразкою від господарів

19 січня 2022 , 23:05 / Читать на русском

Команда Олександра Косенка значно ускладнила собі завдання виходу з групи.

Євро-2022. Група А. Тур 1

Нідерланди – Україна – 3:2

Голи: Саадуні, 22, Аттаїбі, 24, Бузамбу, 30 – Зварич, 1, Шотурма, 38

На чемпіонаті Європи підопічні Олександра Косенка стартували матчем проти господаря турніру – Нідерландів. Щоправда, поєдинок відбувався за порожніх трибун.

Україна стартує на футзальному Євро, серед суперників – найсильніша команда світу і господарі турніру

Українці відразу взялися підтверджувати статус фаворита зустрічі. Уже на 52-й секунді Михайло Зварич вивів "синьо-жовтих" вперед. Обидві команди створили чимало гольових моментів, але на перерву суперники пішли за мінімальної переваги підопічних Косенка.

На старті другої половини господарі забили двічі: Саадуні ударом головою відновив паритет, а Аттаїбі вивів свою команду вперед. Україна кинулася відіграватись, а в підсумку знову пропустила – Бузамбу потужним ударом вразив ворота Ципуна.

Нашій збірні довелося зняти воротаря і піти атакувати вп'ятьох. Це спрацювало: Шотурма скоротив відрив. Але на більше Україні не вистачило часу – 3:2. 

В іншому поєдинку квартету А Португалія здобула вольову перемогу над Сербією – 4:2. У неділю, 23-го січня, Україна зіграє зі Сербією, а Нідерланди – з португальцями. В плей-офф вийдуть дві найкращі команди групи.