УКР РУС

Довбик з Ромою пережили приниження від Фіорентини – перемога над Динамо не "сховала" жахіття Риму

27 жовтня 2024 , 23:46 / Читать на русском

Фіорентина та Рома завершували програму 9-го туру Серії А. Звіт про матч читайте на "Спорт 24".

Серія А 2024/25, 9-й тур

Фіорентина – Рома – 5:1

Голи: Кін, 9, 41, Белтран, 17 (пен.), Бове, 52, Хуммельс, 71 (аг) – Коне, 39

Вилучення: Ермосо, 65 (Рома, друга жовта)

Бліденька перемога над Динамо не могла перекреслити загальну кризу Роми. До цього була поразка від Ельфсборга і всього одне очко у 2 турах Серії А. Натомість Фіорентина набрала потужний хід, вигравши 5 з 6 останніх матчів. 

Інтер та Ювентус розписали шалені 4:4 на радість Наполі – дурні пенальті, провал капітана і гол екс-зірки Шахтаря

Стан команд підтвердився в очному поєдинку. Вже на 9-й хвилині Рома залишила величезні діри в центрі і пропустила. Мойзе Кін розігнав атаку тонким пасом п'ятою, а потім сам її завершив. Ще за трохи Зекі Челік продемонстрував правило "технічний захисник – біда для команди". Тиждень тому турок подарував гол Лаутаро, а сьогодні вирішив обводити у свій карний майданчик. Все завершилось порушенням і пенальті, який впевнено реалізував Белтран. 

Розлючений Юріч провів ранню подвійну заміну в стилі Віталія Кварцяного. Винними, на думку тренера, були Крістанте та Анхеліньо. Командна гра у Роми не з'явилась, але Коне раптом поклав з-за меж карного майданчика. Головну проблему Юріч не прибрав. Челік на фланзі легко програв боротьбу Бове, який викотив Кіну на порожні – 3:1.

Після відпочинку Бове додав до свого активу гол. До слова, 22-річний хавбек є вихованцем Роми і досі формально їй належить! Довбик був частиною безнадійної картини гостей і нагадав про себе лише тоді, коли підставився під удар партнера. Ермосо вирішив піти відпочивати раніше, вхопивши Додо на другу жовту. Юріч випустив Хуммельса, якого до цього безпросвітно "маринував" у запасі. Чемпіон світу 2014 року "віддячив" автоголом – 5:1.

На цьому Фіорентина зупинилась і з 16 очками вривається в зону ЛЧ. Рома з 10 пунктами залишається середняком.