УКР РУС

Арсенал без Зінченка втратив перемогу над Ліверпулем – Салах переписує історію АПЛ

27 жовтня 2024 , 20:28 / Читать на русском

У центральному матчі 9-го туру АПЛ Арсенал приймав Ліверпуль.

АПЛ. 9-й тур

Арсенал – Ліверпуль – 2:2

Голи: Сака, 9, Меріно, 43 – ван Дейк, 18, Салах, 81

Олександр Зінченко цей поєдинок розпочав на лаві запасних Арсенала. А його команді знадобилося лише 9 хвилин, щоб вирватися вперед. Після закидання Вайта Сака у межах штрафного спіймав на протиході Робертсона і розписався у ближньому куті.

Челсі переміг, а конкурент Мудрика оформив асист, МЮ зазнав чергового фіаско – АПЛ

Однак мерсисайдці відповіли дуже оперативно. Александер-Арнольд подав з кутового на ближню стійку, Луїс Діас головою скинув на Вайта, той переадресував на ван Дейка, а Вірджил відновив паритет – 1:1.

Втім, ще до перерви "каноніри" забили ще раз. Деклан Райс виконав штрафний удар, а Мікель Меріно замкнув – 2:1.

На 76-й хвилині Тімбер, який грав на позиції Зінченка, травмувався. Але його замінили не на Олександра, а на 18-річного Льюїса-Скеллі. Українець так і не вийшов на поле в цій зустрічі.

На 80-й хвилині Ліверпуль знову встановив статус-кво. Нуньєс у межах карної зони прострелив на Салаха, а Мохамед завершив справу – 2:2. Це 163-й гол зіркового єгиптянина в АПЛ. За цим показником Салах зрівнявся з Роббі Фаулером у списку найкращих бомбардирів в історії АПЛ (8-е місце)

У підсумку гранди поділили очки. Ліверпуль з 22 очками йде на другій позиції в АПЛ, Арсенал з 18 пунктами розташувався на третьому щаблі. Лідирує Манчестер Сіті (23 залікові бали).

Зазначимо, що наступний поєдинок команда Зінченка проведе 30 жовтня – Арсенал на виїзді зіграє з Престоном в 1/8 фіналу Кубка футбольної ліги. FAVBET безумовним фаворитом цього матчу вважає лондонський клуб. Коефіцієнт на перемогу підопічних Мікеля Артети – 1,25 бала. А от успіх Престона став би справжньою сенсацією – 12,50. Ціна нічиєї – 6,20.