УКР РУС

Реал розбив Борусію у божевільному ремейку фіналу ЛЧ – хет-трик Вінісіуса, вирішальний сейв Куртуа

22 жовтня 2024 , 23:56 / Читать на русском

Реал розгромив дортмундську Борусію у 3-му турі Ліги чемпіонів (5:2). Звіт матчу читайте на Спорт 24.

Ліга чемпіонів, 3-й тур

Реал – Борусія Д – 5:2

Голи: Рюдігер, 60, Вінісіус, 63, 86, 90+3, Лукас, 83  – Мален, 30, Байно-Гіттенс, 34

Мадрид вдруге поспіль зустрічався з німецьким клубом вдома у ЛЧ. "Бланкос" стартували з непростої перемоги над Штутгартом (3:1), а потім зганьбились у Франції, зазнавши сенсаційної поразки від Лілля (0:1). Тепер же у гості до команди Анчелотті приїхала Борусія, яку Реал обігрував на Вемблі. Команда Нурі Шахіна, екс-гравця мадридців на початку "десятих", познущалась з Брюгге (3:0) та Селтіка (7:1). Проте, зустріч з "королями", та ще й без травмованого Адеємі, була першим серйозним іспитом.

"Сухий лист" Пулішіча допоміг Мілану Фонсеки заробити перші очки в ЛЧ, Монако принизив друзів росіян

Андрію Луніну дісталась звична роль при здоровому Куртуа. Разом з українцем на лаві запасних опинились Камавінга та Чуамені, які виходили в основі проти Сельти. Анчелотті повернувся до формації 4-3-3 з атакувальним тріденте Віні-Мбаппе-Родріго. Однак, дебютний момент створили не мадридські зірки, а Мален з Гірассі. Перший прострілив, другий пробив прямісінько у Куртуа метрів з 10-и. 

"Бланкос" активно працювали проти м'яча, проте німці красиво виходили з-під пресингу через короткі передачі. До середини першого тайму в господарів майже нічого не клеїлось попереду. Усе, що створили підопічні Анчелотті, це напівмоменти у Беллінгема і Мбаппе. 

Борусія заслужено відкрила рахунок на 30-й хвилині. Гірассі ефектною передачею відрізав оборону Реала, а Мален не залишив Куртуа шансів ударом впритул. Вже через чотири хвилини нідерландський вінгер оформив гол+пас, покотивши Байно-Гіттенсу на порожні ворота. Цікаво, що у обох пропущених м'ячах помилився Лукас Васкес, який підміняє травмованого Карвахаля. Спочатку втратив м'яч біля власного штрафного, а згодом вже не встиг накрити англійця. 

Господарі одразу побігли відігруватись, дивом не відзначившись. Родріго пробив у поперечку, Беллінгем опинився першим на добиванні, але також влучив у каркас. Футболісти Реала почали сигналізувати, мовляв, м'яч перетнув лінію воріт, проте безпідставно. Шокуючі 0:2 стали апогеєм непереконливої гри Мадрида на старті сезону.

По перерві "королі" суттєво додали в активності. Кобелю довелося рятувати після ударів Мбаппе та Вінісіуса. Не залишався без роботи й Куртуа, який парирував постріл Малена у ближній. Шалений тиск на ворота дортмундців не минув безслідно. "Королі" перевернули усе з ніг на голову за три хвилини. Рюдігер скоротив відставання ударом головою після передачі Мбаппе, а Вінісіус курйозно зрівняв рахунок. Гол бразильця перевіряли на можливий офсайд, та Мбаппе перебував у правильній позиції. 

Борусія захищалась майже усією командою у власному штрафному. Команда Шахіна підсіла фізично і лічені рази переходила центр поля. А в кінці матчу дортмундці просто розвалились. Усе розпочалось з дивовижного сейву Куртуа ногою проти Баєра, після якого Реал забив ще тричі. Лукас реабілітувався за власні помилки результативним пострілом з гострого кута, Вінісіус добив гостей двома соло-голами, гідними "Золотого м'яча". 5:2 –  німці не зуміли реваншуватись за програний фінал ЛЧ. 

Мадрид піднявся на 9-е місце в таблиці (6 очок), Борусія з ідентичною кількістю очок – п'ята завдяки кращій різниці м'ячів. 

Автор: Спорт 24