УКР РУС

Олександрія впевнено здолала Ворсклу та вийшла на перше місце в УПЛ

19 жовтня 2024 , 15:33 / Читать на русском

У рамках 10-го туру УПЛ Олександрія приймала полтавську Ворсклу.

Чемпіонат України, 10-й тур

Олександрія – Ворскла – 1:0

Голи: Бєляєв, 58

Початок матчу був відкладений через повітряну тривогу в Кіровоградській області. Перший момент у протистоянні створили господарі поля: Бєляєв змістився з флангу в центр і закинув мʼяч у штрафний майданчик, де Козак залишився сам. Він міг розстрілювати ворота, але його удар головою вийшов слабким, тому кіпер легко забрав м'яч.

Шахтар завдяки автоголу здолав Колос – Конопля ледь не обікрав команду, донецьке "прокляття" ковалівців триває

Фантастичний момент вивести Олександрію вперед створив Безерра, який знищив декількох суперників на фланзі та віддав хорошу передачу на Філіппова, але той змарнував нагоду забити, поціливши м'яч у декількох сантиментрах від воріт.

Відкрити рахунок вдалося Бєляєву – він відірвався від Пердути і головою переправив м'яч у ворота після подачі від Кравченка. Ворскла намагалась відквитати бодай один м'яч, проте полтавській команді так і не вдалося цього зробити. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Олександрії.

Олександрія продовжує йти в лідерах, тимчасово очоливши турнірну таблицю після 9-ти зіграних матчів. В активі підопічних Руслана Ротаня 23 очки. Ворскла ж знаходиться на 12-й сходинці з 9-ма пунктами.