УКР РУС

Албанія здолала Грузію у битві суперників України, Словаччина обіграла Азербайджан – Ліга націй

14 жовтня 2024 , 20:55 / Читать на русском

Відбулися чергові поєдинки четвертого туру Ліги націй.

Ліга націй. Четвертий тур

Ліга B

Грузія – Албанія – 0:1

Гол: Асллані, 48

Азербайджан – Словаччина – 1:3

Голи: Байрамов, 38 – Маммадов, 15 (а), Гараслін, 75, Дюріш, 87

Вилучення: Емрелі, 70 (Азербайджан)

У битві суперників України Грузія у домашньому поєдинку поступилася Албанії. Господарі могли виходити вперед вже на п'ятій хвилині зустрічі, але Зізівадзе змарнував чудову нагоду відзначитися з близької відстані.

Австрія з дублем капітана принизила Норвегію, Греція впевнено обіграла Ірландію в Лізі націй

У першому таймі команди завдали по 2 удари у площину воріт. Збірна Сакартвело награла на 0,52 очікуваних голів, xG албанців склав 0,13 бала. Відкрити лік забитим м'ячам до перерви не вдалося жодній з команд.

А одразу по перерві вперед вирвалася Албанія – Асллані на межі штрафного влучно прострелив повз Мамардашвілі. За лічені хвилини гості могли робити свою перевагу комфортнішою, але Байрамі пробив над поперечкою.

У підсумку Албанія втримала мінімальну перемогу (1:0) і тепер має в активі 6 очок, як і Грузія. Чехи мають таку саму кількість залікових балів перед матчем з Україною (3 пункти).

У паралельному матчі Словаччина на виїзді перемогла Азербайджан. У дебюті поєдинку вперед вийшли словаки – захисник збірної Азербайджану Маммадов зрізав м'яч у власні ворота. Однак до перерви господарі зуміли відновити статус-кво завдяки голу Байрамова.

На 70-й хвилині Азербайджан залишився у меншості – другу жовту вхопив форвард Емрелі. Невдовзі Словаччина скористалася кількісною перевагою – Гараслін вивів її вперед. А під завісу зустрічі Дюріш поставив переконливу крапку – 3:1 на користь Словаччини.