УКР РУС

Шевчук знайшов причину провальних виступів Шахтаря у ЛЧ

3 жовтня 2024 , 11:59 / Читать на русском

Екс-захисник збірної України В'ячеслав Шевчук намагався розібратись, чому Шахтар невдало виступає в Лізі чемпіонів.

"Аталанта була сильніша за Шахтар у всіх аспектах: у плані організації гри, фізичної, тактичної, технічної підготовки. Бергамаски провели потужний матч у своєму стилі: агресивно та високо пресингуючи по всьому полю. Шахтар нічого не зміг із цим вдіяти, за всю гру, маючи всього лише один момент – коли пробивав Конопля на початку другого тайму. 

Воробей розніс рівень Шахтаря через невдалі виступи в Лізі чемпіонів: "Один із найслабших в історії"

Донецька команда програла майже всі єдиноборства і підбирання, а це дуже важливо у футболі. Для мене сучасний футбол – це коли всі гравці атакують і всі захищаються. На відміну від Шахтаря, Аталанта показала сучасний футбол. Італійська команда вся йшла в атаку і оборонялася, діючи компактно. Шахтар нічого не зміг протидіяти супернику, гравці не змогли один в один проявити себе.

Мені складно сказати, чому Шахтар так слабко виглядає, бо я не всередині команди, і практично не спілкуюся з гравцями "гірників". Велика проблема йде ще зі старту чемпіонату, який Шахтар розпочав не дуже вдало, і здавалося був до кінця не готовим. У підсумку це перейшло на Лігу чемпіонів. 

Можливо, десь у підготовці були проблеми, можливо, позначається велика кількість переїздів. Може бути багато факторів, але відповідь на ваше питання знає тільки тренерський штаб і керівництво клубу. 

У футболі все змінюється дуже швидко. Сьогодні ти можеш бути невдахою, а завтра – переможцем. Тому постійно треба бути в тонусі і не давати слабину. Рішення стосовно Пушіча повинне приймати тільки керівництво Шахтаря", – сказав Шевчук в інтерв'ю Sport-express.ua.

Нагадаємо, Шахтар розгромно поступився італійській Аталанті (0:3) в другому турі ЛЧ.