УКР РУС

Шаран відверто пояснив, чому Ярмоленка не викликали у збірну на жовтневі матчі Ліги націй

2 жовтня 2024 , 08:30 / Читать на русском

Відомий український тренер Володимир Шаран порозмірковував над причиною відсутності Андрія Ярмоленка в основному списку збірної України на матчі Ліги націй у жовтні.

"Ми бачимо, що в такому віці Андрію важко витримувати такий ритм поєдинків, тому що зараз є багато молоді. Ярмоленко, звичайно, є вожаком у збірній, але ми не знаємо причини, чому його не викликали в основну заявку головної команди країни. 

Сабо назвав футболістів збірної України, які не заслуговують бути в заявці команди

У нього з Ребровим хороші стосунки, Ярмоленко є лідером роздягальні, але ми бачимо, що на футбольному полі він не виглядає впевнено, він втомлений, вже починає нервувати в деяких епізодах. Звичайно, є молоді хлопці, яким треба давати шанс, які є більш голодними, скажімо так.

Викликали Гуцуляка і Криськіва. Я говорив про Гуцуляка ще раніше, перед першими двома турами в Лізі націй. Людина заслуговує на те, щоб бути у збірній. Ну і Криськів швидкісний, хороший півзахисник. Причина в тому, щоб подивитися молодь і дати Ярмоленку перепочити. Звичайно, його фізична форма не супер для того, щоб бути викликаним у збірну, а може Андрій сам попросив, щоб його не викликали.

Але я вважаю, що Ярмоленко потрібен в збірній, я не кажу, що це гравець основи. Але він може вийти на заміну, обіграти, пробити, віддати, забити у своєму стилі. Але на цьому етапі, я думаю, що спробувати молодь у збірній – це правильне рішення", – сказав Шаран для NV.

Нагадаємо, Ярмоленко потрапив до резервного списку. Додамо, що 11 жовтня підопічні Реброва протистоятимуть збірній Грузії, а через 3 дні поміряються силами з Чехією, якій програли у першому матчі.