УКР РУС

Динамо після провалу в ЛЄ зігнало злість на новачку УПЛ – шедевр Ярмоленка скасували, перші голи молоді і з центра поля

29 вересня 2024 , 20:01 / Читать на русском

Динамо зіграло проти Лівого Берега в рамках 8-го туру УПЛ 2024/25. Рахунок та звіт про матч читайте на "Спорт 24".

УПЛ 2024/25, 8-й тур

Лівий Берег – Динамо – 0:3

Голи: Михавко, 8, Бражко, 62, Рубчинський, 90+1

Вилучення: Самар, 80 (ЛБ, друга жовта)

Олександр Шовковський після фіаско з Лаціо в Лізі Європи застосував масштабну ротацію, змінивши аж 7 гравців. Місця у основі Динамо зберегли лише Бущан, Михавко, Бражко та Ярмоленко. 

"Біло-сині" відразу захопили ініціативу на полі абсолютного дебютанта УПЛ і без особливих зусиль "розмочили" рахунок. На подачі кутового виникла колотнеча, Механів відбив простріл Караваєва перед собою, і Михавко встиг добити раніше за Ярмоленка. Це перший гол 19-річного центрбека у професіональній кар'єрі.

Оболонь виграла битву невдах та відправила Інгулець на дно – кияни забили вперше за 8 матчів

Незабаром ефектно забив і сам Ярмоленко, п'ятою замкнувши крос Вівчаренка. Польові арбітри претензій не мали, а от VAR все ж побачив мінімальний офсайд у лідера Динамо. 

Лівий Берег створив перший момент на 29-й хвилині, і не без допомоги суперника. Гості обрізалися у карному майданчику, м'яч відскочив до Синиці, але Бущан підставив руки під потужний удар. 

Ярмоленко встиг "напхати" суперникам за відверті грубощі проти Буяльського. Тайм завершився ще однією нагодою Лівого Берега – захисник кинувся під постріл Когута. У перерві Кабаєв вийшов замість Ярмоленка. 

Друга половина розпочалась весело. Герреро крутив під дальню стійку, а Галас замикав головою – кіпери на місці. Буяльський хотів забити геніальним парашутом рівня Мессі, проте на заваді стала поперечка. На 62-й хвилині Динамо вдалося подвоїти перевагу.

Механів невдало вибив м'яч в центр поля, звідки Бражко в дотик ідеально запустив м'яч у ворота. Такі голи вже стають візитівкою команди Шовковського, адже раніше Піхальонок схожим чином покарав Ісенка з Ворскли. 

Інтрига вмерла. Динамо навіть віддало м'яч Лівому Берегу, але господарі ніякого зиску з цього не витягли. Догравали вони у меншості, бо Самар наговорив собі на другу жовту. "Біло-сині" довели справу до розгрому. Рубчинський відзначився дебютним голом за киян.

3:0 – Динамо наздоганяє Олександрію на вершині, випереджає Полісся на 2 очки, а Шахтар на 6. Наступна зупинка для підопічних Шовковського – Хоффенхайм у Лізі Європи.