УКР РУС

Жирона втратила перемогу й не перервала жахливу серію – Циганков загубився, травми лідерів перед ЛЧ

29 вересня 2024 , 16:55 / Читать на русском

Відбувся черговий матч 8-го туру Ла Ліги, в якому Сельта приймала Жирону.

Ла Ліга. 8-й тур

Сельта – Жирона – 1:1

Голи: Аспас, 81 – Еррера, 38

Віктор Циганков з'явився у стартовому складі каталонців, але знову не оформив жодної результативної дії. Востаннє він забивав та асистував ще 29 серпня. Водночас Жирона не перемагала вже чотири матчі поспіль – перервати жахливу серію не вдалось. 

Жирона розписала нічию з Райо Вальєкано і продовжила серію без перемог – Аспрілья "вкрав" асист у Циганкова

Підопічні Мічела першими вийшли вперед. Еррера перестрибнув опонента й головою відправив м'яч під дальню стійку. Хавбек міг забивати й раніше – Циганков відпасував йому п'ятою, але Янхель не переграв воротаря. 

У другій половині Сельта значно гостріше атакувала і все ж зрівняла рахунок. Легендарний Яго Аспаc з'явився на полі з лави запасних, а через декілька хвилин акуратно поклав м'яч у лівий кут.

Циганков виконував багато чорнової роботи, але майже не загострював. Найкращий момент мав наприкінці поєдинку – українець змістився в центр і потужно пробив у ближній, але воротар неймовірним сейвом перевів на кутовий. 

Окрім загублених очок, Жирона втратила двох лідерів – Оріоль Ромеу та Дейлі Блінд були змушені покинути поле через травми. Їх участь у найближчому матчі ЛЧ проти Фейєнорда може бути під питанням. У підсумку "червоно-білі" не перемагають у Ла Лізі вже вчетверте поспіль й посідають 12 сходинку в турнірній таблиці.