УКР РУС

Ротань обіграв Вернидуба – Олександрія повернулася на перше місце в УПЛ

28 вересня 2024 , 14:58 / Читать на русском

У восьмому турі УПЛ Кривбас приймав Олександрію.

УПЛ. Восьмий тур

Кривбас – Олександрія – 0:1

Гол: Філіппов, 45+1

У дебюті поєдинку Соса отримав закидання з глибини в центрі штрафного, голкіпер Олександрії вибив м'яч, але невдало – в ноги Луньову. Хавбек зіграв на добиванні, однак захисники зуміли нейтралізувати загрозу. 

Шахтар сенсаційно втратив очки в поєдинку з Вересом

Уже за хвилину Соса небезпечно цілився під поперечку, але Єрмаков парирував. Гості відповіли небезпечним ударом Ковальця, однак він влучив у Кліщука.

Під завісу тайму Соса знову мав шанс вивести Кривбас вперед, але буквально з лінії воріт снаряд вибив Калюжний.

У компенсований час лік забитим голам відкрила Олександрія. Безерра вирізав пас на Філіппова на лінії воротарського майданчика, і Олександр головою загнав м'яч у сітку. Четвертий гол екс-дніпрянина у поточному сезоні та 35-й загалом в УПЛ.

На екваторі другого тайму чергову нагоду відзначитися мав Соса, проте форвард криворізького клубу влучив у голкіпера суперників. За лічені хвилини реакцію Єрмакова випробував ще й Луньов, але без успіху.

У підсумку Олександрія втримала перемогу – підопічні Руслана Ротаня наразі йдуть без поразок у поточному сезоні. Тепер вони мають у активі 19 очок і очолюють турнірну таблицю. Щоправда, Динамо, яке йде другим, свій поєдинок восьмого туру ще не відіграло. Кривбас розташувався на шостій позиції (11 пунктів).