УКР РУС

Шовковський прокоментував поразку Динамо від Лаціо на старті ЛЄ: "Не можу сказати, що ми погано грали"

26 вересня 2024 , 08:30 / Читать на русском

Головний тренер Динамо Олександр Шовковський поділився емоціями після розгромної поразки киян від Лаціо у 1-му турі Ліги Європи.

"Швидкий гол Лаціо і травма Себальйоса? Таке завжди впливає на гру, але насамперед ми не маємо права припускатися таких помилок, як це було у випадках із першим і другим пропущеними голами. Це наслідок наших помилок в обороні. На такому рівні суперники подібного не пробачають. Звісно, всі ми зараз засмучені результатом. Але ми прагнули грати у футбол, прагнули комбінувати, розширювати простір, шукати моменти біля воріт суперника. І ці моменти в нас були, але...

Динамо зганьбилось у дебютному матчі оновленої Ліги Європи, зазнавши розгрому від Лаціо – два вилучення, стійка і травма зіркового новачка

Проблем достатньо. Але я про проблеми говорити зараз не хочу. Повторюся, ми виходимо на поле грати у футбол, хочемо показувати атакувальну гру з комбінаціями, але, безумовно, треба приділяти увагу нашим діям в обороні й не припускатися подібних помилок. Тому що на такому рівні, у матчах із командами, які регулярно грають у Лізі чемпіонів, із командами з топ-ліг таких помилок не пробачають.

Чого нам не вистачило для того, щоб забити? Ми просто не забили. Повторюся, ми намагалися грати у футбол. Можна було закритися, стати 11-ма футболістами в обороні, але ми прагнули грати у футбол і хотіли це робити. Ми говорили хлопцям, щоб вони не відходили від нашої структури гри. Не можу сказати, що ми погано грали, але у футболі результат складається із забитих і пропущених м'ячів, кількості помилок команд і того, як команди вміють цими помилками скористатися.

Вилучення Брагару? Не розумію, за що його вилучили. Треба буде подивитися повтор цього епізоду.

Чому сьогодні у стартовому складі опинився Піхальонок, а не Буяльський? Ви розраховуєте на якесь своє бачення, але ви не знаєте про якісь моменти, які є в команді, не знаєте, чи є якісь пошкодження у того чи іншого футболіста. Рішення є рішення. У Буяльського були певні проблеми. Якби ми його випустили сьогодні в стартовому складі, то з ним могло статися те, що сталося з Себальйосом", – цитує Шовковського Dynamo.kiev.ua з посиланням на Megogo.