УКР РУС

Барселона знищила 20-річного клієнта та ідеально йде в Ла Лізі – втрачений хет-трик Лєвандовскі, страшна травма капітана

22 вересня 2024 , 21:36 / Читать на русском

Відбулися чергові матчі 6-го туру Ла Ліги. Звіт про них читайте на "Спорт 24".

Ла Лга 2024/25, 6-й тур

Хетафе – Леганес – 1:1

Голи: Майораль, 83 (пен.) – Х. Саенс, 76

Атлетік – Сельта – 3:1

Голи: Гурусета, 4, 39, Джало, 80 – Аспас, 25 (пен.)

Вільяреал – Барселона – 1:5

Голи: Айозе, 38 – Лєвандовскі, 20, 35, Торре, 58, Рафінья, 75, 83

Нереалізований пенальті: Лєвандовскі, 66 (Барселона, стійка)

Хетафе врятував одне очко з Леганесом, але залишився в зоні вильоту. Атлетік щонайменше тимчасово заскочив у топ-3 завдяки впевненій перемозі над Сельтою.

Ман Сіті врятувався у шаленій битві з Арсеналом – істерика Гвардіоли, 100-й гол Холанда, шедевр конкурента Зінченка

Барселона після фіаско з Монако в ЛЧ повернулася до чемпіонату, де справи складаються ідеально. Суперник був доволі зручний – Вільяреал, який вдома не може здолати "кулес" майже 20 років.

"Жовта субмарина" дуже сміливо розпочала матч і навіть забила, але Піно заліз у офсайд. Лєвандовскі оформив дубль без жодних претензій з боку судді. Особливої уваги вартий другий гол 36-річного Роберта в падіння через себе.

Кінцівка тайму виявилась для Барси жахливою. Підопічні Фліка пропустили від Айозе, а потім, вочевидь, надовго втратили тер Штегена. Капітан піймав м'яч у повітрі, але невдало приземлився на праву ногу. Воротар сховав обличчя від болю і покинув поле на ношах, замість нього вийшов Пенья. 

Другий тайм розпочався зі ще одного офсайдного гола Вільяреала, а далі було побиття. Торре до асисту додав гол, дубль в активі Рафіньї. Бразилець з 5 голами посідає другу сходинку перегонів бомбардирів, поступаючись лише Лєвандовскі (6). Поляк міг мати хет-трик і ще більший відрив, якби реалізував свій пенальті.

Ямал заробив цей 11-метровий і викрутив розкішний асист на останній гол. Під завісу зустрічі гравці Вільяреала нахабно били перлину Барселони по ногах. Доля їм відплатила третім скасованим голом і продовженням принизливої серії проти каталонців. "Субмарина" вперше програла у сезоні та випала зі зони ЛЧ. Банда Фліка на вершині Ла Ліги з максимальними 18 очками.