УКР РУС

Циганков через ляп кіпера програв ПСЖ з росіянином, Борусія джокерами розбила Брюгге: Ліга чемпіонів

19 вересня 2024 , 00:01 / Читать на русском

Відбулися ще 2 матчі в рамках першого туру основного етапу ЛЧ. Звіт про них читайте на "Спорт 24".

Ліга чемпіонів 2024/25, перший тур основного етапу

ПСЖ – Жирона – 1:0

Гол: Мендеш, 90

Брюгге – Борусія Д – 0:3

Голи: Байноу-Гіттенс, 76, 86, Гірассі, 90+5

Жирона свій перший в історії матч Ліги чемпіонів проводила на полі ПСЖ. Віктор Циганков вийшов у основі гостей та отримав додаткову мотивацію. Доннарумма зламався, і Луїс Енріке вирішив міняти його не земляком Тенасом, а росіянином Сафоновим. 

Шахтар розпочав ЛЧ з нічиєї проти Болоньї – Судаков не реалізував пенальті, кров Сікана

На жаль, Жирона не поспішала перевіряти "болотного". Мічел припаркував нетиповий для себе автобус – 40% володіння, жодного удару за весь тайм! Щоправда, така тактика дозволила стримувати ПСЖ, який також не виблискував в атаці. Гассаніга за 45 хвилин серйозно не вступав у гру. 

Циганков очікувано "розчинився" у такому футболі. Українець лічені рази перетнувся з м'ячем і намагався не ризикувати. 

По перерві ПСЖ підключив дальні ударо. Найкращий вдався Дембеле, але Гассаніга витягнув м'яч у ближній дев'ятці. Стуані нарешті потурбував Сафонова – головою занадто слабко.

Під завісу зустрічі Гассаніга пройшов шлях від героя до антигероя, коли Циганкова вже не було на полі. Спочатку кіпер Жирони божевільним чином врятував від удару Хакімі впритул. Минуло кілька хвилин, і Пауло пустив між ногами рикошетний простріл Нуну Мендеша. Ех, не від того кіпера ми чекали фіаско! Рефері додав 4 хвилини, упродовж яких Жирона не встигла врятуватись – поразка 0:1.

Схожим чином розвивався матч Брюгге та дортмундської Борусії, яка в останньому турі ЛЧ ще гратиме проти Шахтаря. Тут аутсайдер був навіть сміливішим, але Кобель знову готовий тягнути "джмелів", як минулого сезону з фіналом.

Вирішальним виявився вихід Джеймі Байноу-Гіттенса на заміну. 20-річний англієць за 10 хвилин оформив дубль голами-близнюками. Зміщення з лівого флангу, удар в дальній кут – 2:0. 

Крапку поставив інший джокер Дортмунда. Сергу Гірассі заробив пенальті і сам його реалізував, оформивши дебютний гол у футболці Борусії. Розгромна перемога "джмелів" зовсім не по грі.