УКР РУС

Екс-гравець збірної України відповів, чи було пенальті у грі з Чехією: "Матвієнко немов крила розправив"

11 вересня 2024 , 14:05 / Читать на русском

Колишній футболіст збірної України Ігор Жабченко поділився враженнями після поразки "синьо-жовтих" від Чехії у матчі 2-го туру Ліги націй (2:3).

"Перший тайм ми провалили, в стартові 30 хвилин було багато помилок і не було впевненості, яка спостерігалася раніше. Грати збірна України почала тільки тоді, коли пропустила гол, і то завдячуючи відмові чехів від пресингу. На жаль, у нашої національної команди зараз немає лідера, немає футболіста, який міг би рішуче повести за собою.

Екс-голкіпер збірної України заступився за Реброва після невдалого старту в Лізі націй: "Це тільки початок"

Так, Ярмоленко старався, намагався притримати м’яч, щось віддати, але… Треба визнати: за помилки нас карають, не прощаючи фактично нічого. Я не знаю, чому не грати так, як у другому таймі, з самого початку… Окрім того, у збірної України є очевидна і кричуща проблема – гра в обороні, а точніше – у своєму штрафному майданчику. Це психологічна проблема, острах ситуації, коли суперник надсилає м’яч в сторону наших воріт… Наскільки я пам’ятаю, раніше такого не було – знімали ці верхові передачі, впевнено грали головою.

Так, без помилок не обходилося, але суцільного страху, загального ступору не було ніколи… А зараз українські футболісти у своєму штрафному майданчику зіштовхуються один з одним, невдало намагаються вибити й не контролюють підбори.

Чи був пенальті? Безумовно. Матвієнко немов крила розправив, так руки виставив… Звісно, що він не хотів чіпляти м’яча, однак рефері ВАР був дуже уважним і принциповим у цьому моменті.

Це тільки початок дистанції. Якщо виграти всі матчі, що залишилися, можна впевнено піти далі. Все залежить від нас. До того ж у жовтні-листопаді збірна України традиційно набирає оберти – це кращий період для "синьо-жовтих", ніж вересень. Впевнений, надалі ми побачимо іншу збірну України", – cказав Жабченко в інтервʼю FootBoom.