УКР РУС

Україна зазнала поразки від збірної Чехії – голи Ваната і Судакова, пенальті, дубль від кривдника Кривбаса

10 вересня 2024 , 23:43 / Читать на русском

Збірна України у другому турі Ліги націй зустрілася з Чехією. Звіт про гру читайте на "Спорт 24".

Ліга націй 2024/25, другий тур

Дивізіон В

Група 1

Чехія – Україна – 3:2

Голи: Шульц, 21, 45+2, Соучек (пен), 79 – Ванат, 37, Судаков, 84

Україна розпочала нову кампанію Ліги націй з прикрої поразки від Албанії з рахунком 1:2. "Синьо-жовті" підходили до поєдинку у статусі фаворита, тож вболівальницька спільнота неабияк розлютилася. Результат дебютної дуелі спричинив шквал критики не тільки щодо гравців, але й головного тренера Сергія Реброва. Чехія теж стартувала поразкою, розгромно програвши збірній Грузії (1:4).

Чехія – Україна: Ребров назвав неочікуваний стартовий склад на матч Ліги націй

Наставник збірної України на цей поєдинок кардинально змінив стартовий склад, зробивши аж 6 змін. Замість Коноплі, Судакова, Бражка, Циганкова, Кабаєва та Яремчука на полі з'явилися Тимчик, Зінченко, Степаненко, Мудрик, Ярмоленко та Ванат.

Перший тайм, на превеликий жаль, ніяк не реабілітував нашу команду за поразку з албанцями – чехи з перших хвилин пішли на половину поля українців. Вже на старті Трубін був змушений закривати ворота від удару Зелени, а згодом рятувати команду від небезпечного замикання Провода. Та на третій момент від господарів поля Трубіна вже не вистачило: Шапаренко банально не зумів зупинити м'яч, Соучек пробив у ноги Шульца і той відправив шкіряного в сітку. Стартові 20 хвилин пройшли за тотального домінування підопічних Гашека, тож гол цілком закономірний.

Рахунок 0:1 дещо "протверезив" нашу команду – українці намагалися атакувати. Непогана спроба вийшла у Забарного, який головою замикав кутовий Мудрика, але влучив у поперечку. 

На 37-й хвилині "синьо-жовті" нарешті домоглися свого. Шапаренко виклав м'яч точно на голову Ванату і той з межі воротарського відновив паритет. Цей гол став дебютним для форварда Динамо у складі національної команди. Та радіти підопічним Реброва довелося недовго – у компенсований до першого тайму час Шульц оформив дубль.

По перерві "синьо-жовті" приємно здивували. Наша збірна стабільно тримала м'яч біля чужого карного. Натомість чехи регулярно отримували жовті картки – п'ять "гірчичників" протягом стартових 20 хвилин. Непоганий момент був у Ваната: нападник дивом не влучив у ворота на завершення подачі від Зінченка. Згодом після передачі Олександра ледь не відзначився і Михайло Мудрик, пробивши повз дальню стійку.

Під завісу зустрічі арбітр після перегляду VAR розгледів у Матвієнка гру рукою та призначив пенальті. Соучек успішно переграв Трубіна, змінивши рахунок на 3:1 на користь господарів. Попри це, українці не втрачали надії зачепитися хоча б за нічию: Судаков головою перевів у ворота пас Циганкова. Цікаво, що обидва футболісти розпочали поєдинок на лаві запасних. 

У компенсований час підопічні Гашека і не намагалися атакувати, а от Україна створила чимало потужних моментів. Все ж фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу збірної Чехії.

У іншому матчі групи 1 Албанія зазнала поразки від Грузії з рахунком 0:1. Єдиний гол поєдинку оформив Кочорашвілі на 71-й хвилині зустрічі. У підсумку Україна з 0 в активі опинилася на останньому місці квартету. Очолює список Грузія (6 очок), далі йдуть Албанія (3), та Чехія (3).