УКР РУС

Україна розпочала Лігу націй з поразки від Албанії – тайм жахіття, безвольний антикамбек у виконані команди Реброва

7 вересня 2024 , 23:46 / Читать на русском

Збірна України розпочала новий розіграш Ліги націй матчем проти Албанії. Звіт про гру читайте на "Спорт 24".

Ліга націй 2024/25, перший тур

Дивізіон В

Група 1

Україна – Албанія – 1:2

Голи: Конопля, 49 – Ісмаїлі, 54, Асані, 66 

Обидві збірні завершили Євро-2024 на останніх місцях своїх груп. Якщо Україна отримала чимало критики навіть з 4 очками, то албанців похвалили за один пункт і гідний футбол в "групі смерті" (Іспанія, Італія, Хорватія). 

Німеччина розчавила Угорщину, Нідерланди спіткнулися, але обіграли Боснію і Герцеговину в Лізі націй

Сергій Ребров не зміг уникнути серйозних кадрових втрат. Артем Довбик вже повернувся до розташування Роми, а в останній день випав ще й Михайло Мудрик. Його на лівому фланзі замінив 29-річний дебютант збірної Кабаєв. У центрі нападу очікувано з'явився Яремчук, до якого рефері чомусь мав претензії через гетри. З невеликою затримкою гра в Празі стартувала. 

Перший тайм став черговим великим розчаруванням для фанатів України. Стерильний контроль, безідейність в атаці, позиційні помилки в обороні. Головною загрозою виявився Казім Лачі. Хавбек місцевої Спарти двічі залишався без нагляду  у карному майданчику – спочатку пробив неточно, потім не поділив м'яч з партнером. 

Поки Україна набивала відсоток володіння, Албанія намагалась майже кожен вихід доводити до пуття. Дуже гостро скидав Асані, проте замкнути було нікому. Справа дійшла і до Трубіна, який не пустив у ближній спробу Асллані. 

Підопічні Реброва створили перший момент аж на 42-й хвилині. По центру пройшла триходівка Забарний-Циганков-Яремчук, але удар Романа потягнув Стракоша (здається, летіло повз стійку). Рахунок 0:0 був не найгіршим підсумком першого тайму для нас. 

Тренери обійшлись без замін у перерві, але на полі почався справжній ураган. Чергову мляву атаку України запалили флангові захисники. Миколенко подав, і м'яч долетів до Коноплі, який у дотик "прошив" Стракошу. До кіпера албанців явно будуть питання.

Щастя "синьо-жовтих" було недовгим. Вже за 5 хвилин суперник зрівняв не без допомоги Бражка. Хавбек Динамо обрізався на своїй половині і змусив Трубіна рятувати. На кутовому вже не допоміг ніхто. М'яч від того ж Бражка відскочив до Ісмаїлі, який переправив у сітку. 

Циганков також мав відповідати швидко, але після розкішної комбінації пробив у голову Ісмаїлі. На 66-й сталася катастрофа. Наш правий фланг тріщав весь матч і нарешті тріснув. Манай отримав купу простору та покотив у карний майданчик, де ніхто не крив і Асані. Упродовж атаки м'яч двічі принизливо пройшов поміж ніг Матвієнку та Миколенку.

Дальні спроби Бражка і Судакова – Стракоша тягне, арбітр чомусь не бачить кутового. Ребров випустив Ярмоленка, який змарнував супермомент. Там ще й офсайд.

На останніх секундах Трубін прибіг на кутовий, але від поразки не врятував – 1:2 на старті Ліги націй. За 3 дні також у Празі Україна зіграє проти Чехії, яка сьогодні розгромно програла Грузії. Ще одна невдача буде серйозним ударом по амбіціях команди Реброва в турнірі.