УКР РУС

ЛНЗ оформив непростий камбек з Карпатами і наздогнав Олександрію на вершині УПЛ

26 серпня 2024 , 21:00 / Читать на русском

У матчі 4-го туру чемпіонату України Карпати на виїзді поступились ЛНЗ (1:2). Читайте звіт про гру на "Спорт 24".

Україна, Прем'єр-ліга, 4-й тур

ЛНЗ – Карпати – 2:1

Голи: Пасіч, 61, Яшарі, 77 – Чачуа, 34

Карпати – Ворскла відбудеться без глядачів через порушення норм щодо кількості глядачів у матчі з Динамо

Команди активно розпочали матч, проводячи перші хвилини в атаках. Цікавіше і гостріше виглядали Карпати, а ЛНЗ зробили ставку на кинджальні контратаки. На щастя, захист львів'ян діяв бездоганно. Трохи гальмував гру стан газону, який керівництво черкаського клубу планує замінити під час паузи на матчі збірних.

На 15-й хвилині Очеретько втікав на побачення з голкіпером ЛНЗ, але партнери не підтримали, а боротися одразу з трьома захисниками Олегу було не під силу. Розвідка затягнулась – до середини тайму команди не завдали жодного удару в площину воріт один одного.

Перший напівмомент у матчі створили Карпати на 29-й хвилині: Чачуа з правого флангу знайшов пасом Очеретька у центрі й той з лінії штрафного пробив – Кучеренко легко забрав.

За 5 хвилин Карпати вийшли вперед: після навісу з кутового гравці ЛНЗ, здавалось, вибили м'яч, але Чачуа з-за меж штрафного потужно, а головне влучно розрядив свою гармату у дальній кут. За трохи Кемкін врятував Карпати після пострілу Авагімяна по центру, відбивши у падінні перед собою.

Наприкінці тайму Муравський протягнув м'яч з центру поля, у падінні віддав на Авагімяна, який накрутив декількох захисників і віддав ліворуч на Бессалу – той небезпечно прострілював у воротарський, але Кемкін встиг на перехоплення. 

По перерві команди обмінялись небезпечними моментами – без наслідків. На 53-й хвилині Пасіч метеором промчав лівим флангом, увійшов у штрафний і пробив у ближній кут – Кемкін перевів на кутовий. Розіграш корнера закінчився ще одним ударом Пасіча – і знову вище всяких похвал зіграв кіпер Карпат.

На 60-й хвилині неймовірний шанс подвоїти змарнували Карпати: м'яч несподівано відскочив до Клименка, який опинився сам перед голкіпером – Кучеренко встиг заблокувати удар. У наступній атаці ЛНЗ зрівняв: черговий спурт Пасіча лівим флангом після пасу Путрі завершився влучним ударом у дальній кут.

За трохи Підлепенець втік правим флангом, Карпати виходили 3 в 2, але Євген вирішив пробити замість того, аби віддати на партнера – м'яч легко забрав кіпер ЛНЗ. В середині другого тайму ЛНЗ вийшов вперед: Муравський відібрав м'яч в центрі поля, віддав на Момо праворуч, той обіграв захисників, і викотив під удар Яшарі по центру – 2:1. На 4-й доданій Кучеренко зберіг перемогу для ЛНЗ, відбивши непростий удар від Костенка.

Зрештою, черкасці довели гру до логічного завершення і, набравши 9 очок, наздогнали Олександрію на вершині турнірної таблиці УПЛ. Карпати з 4-ма пунктами десяті.