УКР РУС

Іспанія оформила вольовий камбек з Марокко і вийшла у фінал футбольного турніру Олімпіади

5 серпня 2024 , 21:11 / Читать на русском

У понеділок, 5 серпня, у півфіналі футбольного турніру Олімпійських Ігор Марокко поступилось Іспанії (1:2). Читайте звіт про гру на "Спорт 24".

Олімпіада, футбольний турнір, 1/2 фіналу

Марокко – Іспанія – 1:2

Голи: Рахімі, 36 (п.) – Фірмін Лопес, 65, Санчес Х., 85

Луческу погодився очолити кривдника збірної України, – джерело

Команди розпочали агресивно, з бажанням одразу ж застовбити за собою перевагу у центрі поля. Попри потуги нападу, захист працював краще і першого небезпечного моменту довелось чекати майже півтайму: Фермін Лопес з вигідної позиції пробив не найкращим чином – Мунір перевів на кутовий. За трохи хавбек Барселони стріляв з лінії штрафного – повз ліву стійку.

На 33-й хвилині Амір Річардсон опинився на газоні у штрафному суперника і арбітр під тиском марокканців пішов дивитись VAR. Як наслідок, він вказав на позначку і Рахімі з пенальті відкрив рахунок у матчі.

Команди наприкінці тайму влаштували безкомпромісний футбол без центра поля, з запеклою боротьбою на кожному клаптику. Вже у доданий час Орос мав зрівнювати, але Мунір зреагував на удар низом по центру.

Ахомаш по перерві ледь не подвоїв – м'яч після його удару пролетів над поперечиною.

На 65-й хвилині іспанці змогли зрівняти: Адріан Бернабе Гарсія увірвався у воротарський, але опинився на газоні у боротьбі з захисником, м'яч відскочив до Фірміна і той чітко пробив у правий кут. Річардсон і Бен Сігір мали шанс знову вивести Марокко вперед, проте били неточно.

За 5 хвилин до завершення гри Іспанія повела в рахунку: Санчс Хуанлу з лівого флангу увірвався у штрафний і з гострого кута поцілив під дальню стійку. Еззальзулі майже одразу міг зрівнювати, але пробив трохи вище. На 3-й доданій Річардсон був зобов'язаний рятувати марокканців, однак головою замкнув над поперечиною.

Іспанці втримали перемогу і стали першим фіналістом футбольного турніру Олімпіади.