УКР РУС

Динамо вдруге розгромило Партизан у Лізі чемпіонів і пробилось до наступного раунду – попереду битва з Рейнджерс

31 липня 2024 , 22:57 / Читать на русском

У матчі-відповіді 2-го туру кваліфікації ЛЧ Партизан на своєму полі поступився Динамо (0:3). Читайте звіт про гру на "Спорт 24".

Ліга чемпіонів, кваліфікація, 2-й тур, матч-відповідь (перший поєдинок – 2:6)

Партизан – Динамо – 0:3

Голи: Ярмоленко, 16, Ванат, 69 (п.), Караваєв, 90+2

Динамо підсилило конкурента в УПЛ двома футболістами

Команди розпочали дуже обережно і перші 15 хвилин на полі практично нічого не відбувалось: Динамо не поспішало, а Партизан – не міг. Гра нагадувала низькосортний спаринг.

Перший удар у площину воріт Динамо стався лише на 16-й хвилині – Калюлю бив по центру, але захисники заблокували й винесли на кутовий. Після виконання корнеру кияни перехопили м'яч, втекли у стрімку контратаку, Волошин віддав на Ваната, а той далі на Ярмоленка. Калюлю перервав політ м'яч, однак сфера влучила у захисника і відскочила до Андрія –  лідер "біло-синіх", вийшовши сам на сам, відкрив рахунок у матчі.

Серби кинулись відігруватись, але замість загострити ледь не пропустили вдруге: спочатку по шансу змарнували Ванат і Караваєв, а згодом потужно бив Ярмоленко – голкіпер врятував.

В середині тайму Партизан заробив штрафний, але з навісом у воротарський легко впорався Дячук, вибивши м'яч у поле. На останніх хвилинах Калюлю непогано закидав у карний з правого флангу, але Попов у падінні виніс за ворота.

Одразу по перерві Партизан ледь не зрівняв: Салданья перестрибнув Піхальонка після навісу у штрафний і головою пробив стійку воріт Динамо. За мить серби повторили комбінацію, але цього разу удар Матеусу не вдався. На 54-й хвилині Шовковському довелось робити вимушену заміну – травми зазнав Дячук.

На 66-й хвилині Ванат втік на побачення з голкіпером, але був збитий Марковічем і арбітр вказав на позначку. Сам винуватець і виконав вирок. В середині тайму Біловар зачепив Юрчевіча у власному штрафному  VAR порушення правил не угледів. За мить Ванат пробивав з-під захисника – в руки голкіперу.

За 5 хвилин до завершення матчу Супряга рвонув правим флангом і перспективно вирізав у штрафний – Волошин дивом не зумів замкнути на дальній стійці. У наступній атаці Динамо заробило штрафний, після якого Попов результативно відгукнувся на навіс у воротарський, однак арбітр зафіксував офсайд і гол не зарахували. Та вже у доданий час динамівці таки забили втретє: Дубінчак міг пробивати сам, але скинув під удар Караваєву і Олександр відзначився у другому матчі поспіль.

У наступному турі Динамо зіграє з шотландським Рейнджерс. Перший поєдинок відбудеться 6 серпня – умовним господарем будуть кияни.