УКР РУС

Вірт розкрив справжню причину звільнення з Вереса: "Футболісти йшли на 30 тисяч зарплатні"

29 липня 2024 , 09:59 / Читать на русском

Юрій Вірт відверто розповів, чому покинув рівненський Верес минулого року.

"За три тури до кінця позаминулого сезону, коли ми не потрапили в десятку, президент (Іван Надєїн, – ред.) сказав: "Ми розірвемо з тобою контракт, бо ти не виконав завдання".

Вірт оцінив драматичну перемогу над Марокко на Олімпіаді-2024: "Хлопці терпіли, але дочекалися"

Він перед початком чемпіонату поставив мені завдання запросити нових гравців на 1000 доларів зарплати, умовно кажучи – і все. А потім вони не могли вже домовитися з футболістами, пропонуючи 3-4 тисячі доларів. Футболісти відмовляли.

Коли в перемовинах брали участь президент, його заступник та колишній спортивний директор Шевчук – жодного футболіста вони не підписали. А мені потрібно було новачків вмовляти на ще скромніші умови. І я це зробив. Я тоді президенту сказав: "Давайте поговоримо по совісті: ви говорили "Рятуй команду", а зараз кажете: "Ти не виконав завдання і ми тебе звільняємо"? Я не зрозумів цього.

Футболісти дійсно йшли на 30 тисяч гривень зарплатні. З тієї суми ми починали в Другій лізі. Повірте мені, ставлення до футболу було те саме, як і коли хлопці грають за набагато більші гроші.

Які у мене зараз стосунки з Надєїним? Ми розійшлися добре. Дотепер спілкуємось. На той момент я просто не зрозумів його. Великий вплив на нього могло мати оточення: ходили, нашіптували на мене. Можна було вчинити інакше, але час уже назад не повернеш", – розповів Вірт в інтерв'ю для Українського футболу.

Нагадаємо, після Вереса фахівець встиг попрацювати у Звягелі. Житомирський клуб за підсумком сезону 2023/24 мав підвищитися в класі до Першої ліги, але знявся зі змагань.