УКР РУС

Минай пробився у фінал "Турніру чотирьох", здолавши Епіцентр – долю трилеру вирішила лотерея

26 липня 2024 , 20:20 / Читать на русском

У другому півфіналі за вихід в УПЛ (замість СК Дніпро-1, який знявся зі змагань), зійшлись Епіцентр та Минай. Читайте звіт про гру на "Спорт 24".

Турнір чотирьох (за вихід в УПЛ), півфінал

Епіцентр – Минай – 3:3 (по пенальті – 3:5)

Голи: Миронюк, 12. Бендера, 67, Кравчук, 77 – Вакула, 19, Пріхна, 57, Ременяк, 90

Вилучення: Миронюк, 85 (Епіцентр, червона картка)

Лівий берег у серії пенальті вибив Металіст 1925 з "Турніру чотирьох" і опинився за крок від УПЛ

Запорожець вже на третій хвилині ледь не вивів Епіцентр вперед, стрільнувши з-за меж штрафного у поперечину. На 5-й хвилині Гунічев випередив захисника, увірвався у штрафний і пробив – голкіпер Епіцентра врятував. 

На 12-й хвилині представники Хмельницької області вийшли вперед: довгий пас з центра поля від Мороза, Миронюк легко обіграв Чуєва і прошив Бандуру.

Не минуло і 10 хвилин як Вакула божевільним ударом зрівняв, знайшовши шпарину між стійкою і голкіпером. В середині тайму Бандура у стрибку врятував Минай від вірного гола після удару Кристіна у лівий кут.

На 43-й хвилині закарпатці втратив розкішну можливість вийти вперед. Вакула втік в атаку, обіграв захисника, посадив на п'яту точку голкіпера і замахнувся, аби закотити у порожні ворота – в останній момент Мороз у падінні встиг вибити.

На 56-й хвилині Минай вийшов вперед, забивши курйозний гол. Ліповуз помилився біля власного штрафного після пресингу Пріхни і Дмитро пробив повз голкіпера (цікаво, що Пріхна і Ліповуз довгий час разом виступали за Поділля). За десять хвилин Бендера, який тільки вийшов на заміну, відновив статус-кво, випередивши захисників після закидання у воротарський.

На 77-й хвилині Епіцентр вирвався вперед: Миронюк підхопив м'яч по центру, увійшов у штрафний лівий фланг, по дорозі обігравши двох захисників, прицілився і навісив – Кравчук головою пробив у протихід голкіперу.

За 5 хвилин до завершення основного часу Миронюк прямою ногою в'їхав у суперника і отримав червону картку, залишивши Епіцентр у меншості. Минай зі стандарту одразу ж зрівняв – Ременяк замкнув у сітку після навісу у воротарський. VAR взявся перевіряти гол на предмет офсайду, роблячи це максимально довго і вимотуючи нерви тренерам і гравцям. Зрештою м'яч було зараховано. На 4-й доданій Кораблін міг знімати питання щодо переможця, але під гарматний удар кинувся Крістін.

Все вирішувалось у серії пенальті. У лотереї більше пощастило Минаю – свій удар в Епіцентра не зміг оформити в гол Равлик, влучивши у стійку.

У фіналі, 30 липня, за право грати в УПЛ у сезоні 2024/25 зійдуться Минай і Лівий Берег.