УКР РУС

Фесюн прокоментував скандальний пенальті у грі з Іраком на Олімпіаді: "Суддя погарячкував"

25 липня 2024 , 17:56 / Читать на русском

Голкіпер олімпійської збірної України Кіріл Фесюн розкритикував роботу арбітра у грі проти Іраку у першому матчі Олімпіади-2024.

Підопічні Ротаня у дебютному матчі на Олімпіаді в історії поступилися Іраку (1:2). Один з голів "синьо-жовті" пропустили через неоднозначне рішення арбітра, який поставив пенальті після відвертої симуляції з боку іракського форварда. 

Україна дебютувала на Олімпіаді-2024 поразкою від Іраку: історичний гол півзахисника Динамо та скандальний пенальті

"Я, чесно кажучи, не передивлявся той епізод. Але якщо по гарячих слідах, то, як на мене, суддя трішки погарячкував. Коли ми тільки забили гол – одразу, так скажемо, у відмістку просто взяв і поставив.

Якби він був у боротьбі за м'яч – добре, питань немає. Може, був якийсь поштовх, але м'яч пролітав пів метра над його головою, я чітко бачив, що він до нього не дотягується.

Такі пенальті можна на кожному кутовому ставити. Просто свистиш, ставиш пенальті і кажеш: "Хтось когось чіпляв, 100 відсотків". Але це по гарячих слідах, треба буде розбирати гру. Гра нам, я вважаю, в першому таймі давалася, а от після голу ми трішки втратили концентрацію, грали не в структурі, і тому було дуже важко", – поділився Фесюн у коментарі ВЗБІРНА.