УКР РУС

Динамо забило 6 голів Партизану на старті ЛЧ, жорстко покаравши за дружбу з росією – ляп Караваєва розбудив монстра

23 липня 2024 , 22:54 / Читать на русском

Динамо стартувало у другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів. 2-й раунд кваліфікації.

Динамо – Партизан – 6:2

Голи: Шапаренко, 40, Бражко, 43, Караваєв, 45+1, Кабаєв, 55, Попов, 83, Піхальонок, 90+2 – Салданья, 22 (пен.), 66 

Динамо стартувало у Лізі чемпіонів 2024/2025. У другому раунді кваліфікації кияни зійшлися з сербським Партизаном, який ще нещодавно з'їздив у москву на "Братський турнір", відкрито підтримавши агресію росії. Перед матчем українські футболісти відмовились тиснути руки супернику, обійшлося "кулачками". 

Динамо виступило із заявою перед матчем з Партизаном в ЛЧ: "Засуджуємо всіх, хто допомагає росії"

Кияни мали шанс вийти вперед вже на перших хвилинах матчу. Кабаєв намагався влучити у ближній кут, але голкіпер впорався з пострілом. Ярмоленко у падінні через себе зіграв на добиванні, але не влучив. 

Буяльський в один дотик замикав якісний простріл Вівчаренка – знову врятував воротар. Ніщо не віщувало біди, поки на рівному місці кияни не привезли собі пенальті. Караваєв незграбно втратив м'яч у власному штрафному майданчику, а після помилки влупив по ногах опонента. Арбітр вказав на пенальті, який впевнено реалізував Салданья.

М'яч вперто не ліз у ворота сербів, але все ж підопічні Шовковського змогли розмочити ворота суперника – ще й як! Буквально за 5 хвилин Динамо забило тричі. Кабаєв покотив на удар Шапаренку, а півзахисник потужно зарядив у ближню дев'ятку. Після першого м'яча кияни не зупинились і ураганом голів накрили Партизан – Бражко шикарно зловив м'яч за межами штрафної і з відскоком від газону поцілив у кут, а Караваєв перепросив за помилку, не менш красиво з гострого кута влучивши під дальню стійку. 

По перерві динамівці продовжили домінувати і знову забили. Кабаєв у стилі Мессі пронісся через усе поле й поклав точно у кут. Після четвертого м'яча українська команда трохи збавила темп і дозволила супернику скоротити відставання. Салданья скористався невпевненою грою оборонців Динамо та оформив дубль.

Динамо відчувало, що може забити ще й продовжувало тиснути. Так і сталось – Бражко неочікувано наважився на удар зі штрафного майже з центру поля, з його спробою впорався воротар, але відбив прямо перед собою. Волошин підібрав загублений м'яч і скинув на Попова, а той записав своє ім'я у протокол. 

Перед фінальним свистком Динамо забило ще й шостий. Олександр Піхальонок акуратно покотив у дальній, записавши в актив дебютний гол у футболці столичної команди. 

У підсумку "біло-сині" втримали переможний результат та створили собі непоганий гандикап перед матчем-відповіддю, який відбудеться 31 липня.