УКР РУС

Президент Миная розніс ідею проведення турніру за місце СК Дніпро-1 в УПЛ: "Це протизаконно"

22 липня 2024 , 12:29 / Читать на русском

Президент Миная Валерій Пересоляк висловився щодо ситуації з можливим поверненням його команди в УПЛ.

Керівник ужгородців розкритикував ідею проведення турніру між чотирма командами за місце СК Дніпро-1 в УПЛ. На його думку, Минай є єдиним справедливим кандидатом на заміну дніпрян. 

Минай офіційно відреагував на ситуацію, що склалася в УПЛ після виключення СК Дніпро-1

"Я взагалі спочатку не розумів звідки взялася ідея цього турніру. По-перше, чому – "чотирьох"? Абсолютно зрозуміло, за практикою українського чемпіонату, що згідно з рейтингом 15-та команда чемпіонату мала претендувати на місце СК Дніпро-1. Можна було дискутувати, щодо команд, які грали в плей-офф. А от яким чином в цій історії почав фігурувати Металіст 1925 – це велика загадка!

Команда посіла останнє місце. Набрала на два очки менше, ніж Минай. В особистих зустрічах нам двічі програла. Тобто, якщо резюмувати, то Минай боровся до останнього, аби випередити конкурента і зробив це, а на це всім начхати. Де тут спортивний принцип, про який так багато говорять. 

Ще додам, що на сьогодні СК Дніпро-1 немає в таблиці УПЛ і Минай автоматично зайняв 14 позицію, яка за регламентом минулого сезону давала право претендувати на місце в УПЛ на наступний сезон. Про це йдеться в регламенті. Металіст 1925 піднявся на 15 сходинку. Ця позиція не дає їм права взагалі претендувати на можливість підвищення у класі в цьому сезоні, тому харківський клуб ніяким чином не може розглядатися в якості учасника УПЛ в сезоні 24/25. Тобто, це максимально протизаконно", – сказав Пересоляк у коментарі UA-Футбол