УКР РУС

Тренер України U-19 поскаржився на правила Євро-2024 після виходу у 1/2: "Емоції переважали над здоровим глуздом"

22 липня 2024 , 09:30 / Читать на русском

Головний тренер юнацької збірної України поділився враженнями від перемоги над Італією у вирішальному матчі групового етапу Євро-2024.

"Я був дуже спокійний протягом матчу, тому що емоцій було й так дуже багато на полі. Хлопці були дуже схвильовані, і за рахунку 2:2 емоції переважали над здоровим глуздом. Тому я змусив себе заспокоїтися й стежив за грою. А що можна було змінити, ми змінили в перерві. У нас не все виходило.

Україна U-19 вийшла до півфіналу Євро-2024, здолавши Італію у шаленому матчі

На жаль, Маткевич, Пономаренко й Ващенко пропускають наступний поєдинок. Такі правила, і вони насправді доволі дивні. Тому що в нас пропускали два гравці перший матч, проти Північної Ірландії, яка жодного поєдинку не грала взагалі, а в нас рахувалися ігри й у кваліфікації, і в еліт-раунді. Але умови однакові для всіх...

Те, що ми виконали завдання вийти на чемпіонат світу й посіли друге місце в групі, – звичайно, для нас полегшення. Тому що якби ми посіли третє місце, нам було б дуже складно, враховуючи, що є дискваліфіковані та травмовані гравці. На наступний матч ми вийдемо грати на повну потужність, але вже з відчуттям виконаної справи.

Нас дуже заряджала й підтримка тут, і підтримка з України, ми її дійсно відчували. Ми розуміли, що граємо за кожного українця. Це від щирого серця. Я бачив матчі і збірної Франції, і збірної Іспанії. Французи дуже сильні індивідуально, іспанці – більше командною грою. Мені здається, що ми вийдемо на Францію", – наводить слова Михайленка офіційний сайт УАФ.