УКР РУС

Автор першого голу в історії збірної України назвав причину невдачі "синьо-жовтих" на Євро: "Ребров надто довіряв лідерам збірної"

17 липня 2024 , 20:47 / Читать на русском

Колишній гравець збірної України Іван Гецко поділився думками щодо виступу збірної України на Євро-2024.

"Складається враження, що Ребров надто довіряв лідерам збірної, а вони з тягарем відповідальності не впоралися. Переконаний, що в першому матчі з румунами не варто було випускати Луніна, Степаненка, Зінченка, які не мали достатньої ігрової практики на клубному рівні останнім часом.

Хацкевич знищив збірну України через провал на Євро-2024: "Якщо обісрався, то маєш вміти вислуховувати критику"

Та найгірше, що коли справи пішли кепсько, виявилося, що в лавах збірної немає виконавців, які б взяли гру на себе. Зрештою, таке вже не вперше траплялося з Mатвієнком, Mудриком, Довбиком, Циганковим, Судаковим.

Із словаками українці діяли стратегічно не грамотно. Коли вдалося добитися зламу й вийти вперед, то треба було докласти максимум зусиль, аби довести справу до розгрому. Натомість чомусь почали грати на збереження переможного рахунку. Невже вірили, що в заключному турі румуни та словаки, яких влаштовувала нічия, заради української збірної гратимуть на звитягу? Наївні.

Чимало українців вважали, що на Євро в Німеччині в них відбою не буде від іменитих покупців, що багатомільйонні контракти вже нікуди не дінуться. Цього не сталося. Серед бажаних новачків опинилися гравці інших збірних, а наші знову в черзі за визнанням. Ось чому дуже важливо з цієї невдачі на Євро-2024 зробити правильні висновки. Інакше й нинішнє покоління гравців української збірної може виявитися втраченим", – сказав Гецко у коментарі Sport.ua.

Нагадаємо, що збірна України не змогла вийти з групи, посівши останнє місце та залишила Євро-2024.