УКР РУС

Шахтар розчавив Різеспор у спарингу – Франьїч дебютував за "гірників"

14 липня 2024 , 20:11 / Читать на русском

Шахтар провів спаринг з турецьким Різеспором у рамках передсезонної підготовки.

Товариський матч

Шахтар – Різеспор – 5:0

Голи: Назарина, 12, Вінісіус, 18, Кевін, 49, Матвієнко, 76, Глущенко, 84 (п)

Для підопічних Маріно Пушіча цей спаринг став четвертим на цих передсезонних зборах. Перед цим "гірники" розгромили Сараєво (4:1), зіграли внічию з Хайдуком (1:1) і програли сербському клубу Бачка-Топола (0:1).  

Динамо розбило віце-чемпіона Данії у контрольному матчі: вісім свіжих гравців перевернули хід зустрічі

Стартовий склад Шахтаря на перший тайм:  Твардовський – Педріньйо Азеведо, Фарина, Франьїч, Вінісіус – Степаненко – Невертон, Педріньйо да Сілва, Назарина, Швед – Егіналду. До слова, хорватський новачок Франьїч вперше вийшов у матчі за "гірників"..

Шахтар вийшов вперед вже у дебюті контрольної гри. Назарина скористався помилкою оборонця турків на правому фланзі, випадково обстукався з Егіналду, а тоді вразив порожні ворота.

За лічені хвилини "помаранчево-чорні" подвоїли свою перевагу – з меж штрафного Різеспора ворота суперника розстріляв Вінісіус Тобіас. На перерву пішли з перевагою донеччан у два м'ячі.

Склад Шахтаря на другий тайм: Різник – Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля – Бондаренко – Кевін, Судаков, Марлон, Зубков – Траоре.

На старті другого тайму донеччани довели рахунок до розгромного. Зубков прорвався флангом і пробив у воротаря. М'яч відскочив до Кевіна, і той вдало зіграв на добиванні – 3:0.

Трохи згодом у воротах Різеспора рохзписався Матвієнко, встановивши рахунок 4:0. Але на цьому побиття турецького клубу не завершилося. Гравець Різеспора зрубав Глущенка у карній зоні – арбітр вказав на 11-метрову позначку. Вирок судді виконаа сам потерпілий. 5:0 – Шахтар трощить суперника.