УКР РУС

Нідерланди оформили блискавичний камбек з Туреччиною і стали останнім півфіналістом Євро-2024

6 липня 2024 , 23:55 / Читать на русском

У матчі 1/8 фіналу чемпіонату Європи турки не втримали перемогу над нідерландцями (1:2) і завершили виступ на турнірі. Читайте звіт про гру на "Спорт 24".

В останній парі чвертьфіналістів зійшлись Нідерланди та Туреччина. Депай вже на початку матчу увірвався у воротарський і з вигідної позиції пробив, але м'яч полетів дуже високо. На 10-й хвилині стріляв Озджан, але так само пробив дуже неточно.

Англія у серії пенальті вимучила перемогу над Швейцарією – шедевр Сака та Пікфорд врятували від чергової ганьби

Нідерландці володіли ініціативою, трохи більше атакували, але жодного удару у площину воріт команди до середини тайму так і не завдали.

На 35-й хвилині турки вийшли вперед: після розіграшу кутового м'яч було вибито в поле, його перехопив Гюлер і навісив на дальню стійку – Акайдин вистрибнув вище за інших і переправив сферу у сітку.

По перерві Депай дивом не влучив у вже порожні ворота після прострілу партнера – на щастя для Мемфіса боковий запалив положення поза грою і врятував гравця від проклять уболівальників. У відповідь Гюлер влучив у стійку. Цікаво, що перший удар у площину воріт нідерландці завдали лише на 57-й (!!!) хвилині.

В середині тайму Чалханоглу навісив зі стандарту у штрафний, м'яч було вибито на ногу Їлдізу і той потужно пробив по центру – Вербрюгген у стрибку відбив, а добити не дали захисники.

На 70-й хвилині "Ораньє" зрівняли: розіграш кутового, навіс від Депая у штрафний і де Врей головою вгатив круглого у сітку. За 6 хвилин Гакпо вивів нідерландців вперед, вже у падінні замкнувши простріл з правого флангу від Дюмфріса (хоча повтор сигналізував про автогол). Зрештою УЄФА відібрав м'яч у Коді і приписав його Мюлдуру. На останніх хвилинах Туреччина мала два поспіль вбивчі моменти, але дива у рамці творив Вербрюгген.

Підопічні Рональда Кумана витримали фінальний натиск суперника і здобули перемогу. У півфіналі Нідерланди зіграють зі збірною Англії. Дуель відбудеться у середу, 10 липня, і розпочнеться о 22:00.