УКР РУС

Степаненка розсердили розмови про його вік: "Чому не казали, що мені 34, коли ми обігрували Барселону?"

24 червня 2024 , 17:57 / Читать на русском

Півзахисник Шахтаря і збірної України Тарас Степаненко розсередився

"Слова Развана Раца, що він подзвонить мені і попросить завершити кар'єру? Чесно, так і знав, що буде це питання.

Миколенко розповів, кого битиме по ногах, якщо зіграє з Бельгією на Євро-2024

Слухайте, знаю Развана дуже давно. Знаю його жарти, вони такі – не будемо казати по-народному. Я не бачив, мені хлопці сказали про це. По-перше, я не та людина, яка ображається. Вважаю, коли вона ображається – це слабка людина. Тому сприйняв нормально.

Він мене набрав буквально через пару годин. Сказав, що його неправильно зрозуміли, що був неправильний переклад. Сказав: "Що якщо побачу, що пора закінчувати – наберу". Не знаю, він румун, тому… Ми пожартували, маю з ним гарні відносини.

Хочу щодо цієї теми крапки над "і" розставити, щоб все було зрозуміло. Дивіться, коли людині за 30 – всі починають казати, що вона стара у футболі. Воно береться звідкись з неба. Але на що дивлюся я. Не слухаю, що кажуть, пишуть. У мене є своя голова, працюю. Ми щодня бігаємо з датчиками, які показують фізичний стан у грі, тренуванні. І коли дивишся на ці датчики після гри – там все зрозуміло. Там нікого не можеш обманути.

Тому коли люди реагують на результат, команда програла – все, Степаненко старий. А чому не кажуть, що мені 34, коли ми обігрували Барселону? Коли грали з Англією, Італією – мені теж було 34 роки. А що змінилося? Я цього не розумію. Бо ці пів року були не дуже для мене вдалі, бо в мене були травми? Окей, нема питань.

Але ж ніхто не бачить, що після кожної гри, в якій я не грав у чемпіонаті України, приходжу додому, стаю на доріжку й біжу 12 км. Щоб коли тренер дасть мені шанс зіграти – щоб я був на тому рівні, на якому повинен. Оце головне", – сказав Степаненко під час прес-конференції УАФ.